Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Pere ArguimbauEl 30é aniversari del festival Eivissa Jazz començarà el dia 5 de setembre a la plaça Sota Vila, situada a la continuació del carrer Comte de Rosselló, amb una mostra de jazz balear encapçalada pel guitarrista menorquí Pere Arguimbau i per la Big Band Ciutat d’Eivissa. Un concert gratuït que donarà pas a les tres nits al baluard de Santa Llúcia i al concert final de Sílvia Pérez Cruz al parc Reina Sofia.

Pere Arguimbau arribarà a la nostra illa per a celebrar un altre aniversari jazzístic a les Balears com és el del festival Jazz Obert de Menorca, que organitza des de fa vint anys l’Associació d’Alligàtors. Per aquest motiu, el passat mes de març el quintet del trompetista eivissenc Pere Navarro va presentar el seu disc més recent a l’auditori de Sant Lluís de Menorca. Una col·laboració entre festivals que esperem pugui continuar en properes edicions.

Arguimbau actuarà a Eivissa amb el seu quartet, format pel propi Arguimbau junt a Suso González (piano), Pablo Millas (contrabaix) i Guillem Pons (bateria). Nascut a Ciutadella, on resideix actualment, Arguimbau és professor de guitarra harmonia, improvisació i combo a l'Escola Municipal de Música. Anteriorment va treballar al Taller de Músics a Barcelona i a l’Escola de Música de Vilassar de Mar. Té el títol Superior de Jazz al Taller de Músics, a l’INCANOP i a l'ESMUC (Barcelona). Ha assistit a Masters Class impartides per artistes de la talla de Pat Metheney, Jim Hall, John Scofield, Mike Stern, Kurt Rosenwinkel, Ben Monder, Pat Martino, Peter Bernstein, Dave Liebman, Mark Tuner, Jesse Van Ruller, entre d'altres.

Té una vintena de discs enregistrats en diferents formacions i darrerament ha treballat amb  Clara Gorrias Trio, Clara Gorrias Duet, Clara Gorrias Quartet, Maria Camps (Íntim), Monica Sardà Trio, Guiem Pons Trio, Lluís Gener Duet, The Swing Crussaders , Pere Arguimbau Trio, Sis de Ponent... Ha actuat en els Festivals de Jazz de Menorca, Eivissa, Barcelona, Girona, Vitòria, Polònia i Cullera, entre d'altres

Big BandLa nit del dia 5 començarà a les nou de la nit amb la tradicional actuació de la Big Band Ciutat d’Eivissa, formació adscrita al Patronat Municipal de Música de l’Ajuntament d’Eivissa i dirigida per Vicent Tur. Aquesta formació està integrada per Jordi Cardona (veu), Wiebke Pahrmann, Antonio J. Marín, Pau García-Rovés, Penélope Tafur (trompetes); Nacho Marí, Muriel Grossmann, Celia Prieto, Jorge Ortiz, Juan Prieto (saxos); Vicent Tur, Vicent Matoses, Jairo Marín, Jaume Tur (trombons); Chelu García (piano); Radomir Milojkivic (guitarra); Chema Pellico (baix), Dani Marín (bateria). Aquesta serà la tercera participació de la Big Band Ciutat d’Eivissa al festival Eivissa Jazz des de que aquesta formació va ser creada.