Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

TaxiL'Ajuntament d'Eivissa trasllada la parada de taxis del carrer Galícia i la divideix entre dues ubicacions diferents. També s'estableix que només els taxistes del municipi podran atendre clients a través del servei de GPS

Aquest matí s'ha efectuat una reunió entre el tinent d'alcalde i regidor de Mobilitat de l'Ajuntament d'Eivissa, Aitor Morrás, acompanyat de tècnics del seu departament, amb representants de les diverses associacions de taxis del municipi. A la reunió s'han tractat tres temes: la ubicació de la parada de taxis del carrer Galícia, l'ús de l'operador del GPS i el compliment del reglament municipal que regula el seu funcionament, i els torns de feina dels treballadors del sector.

"La prioritat del departament de Mobilitat és que el servei de transport públic del taxi al nostre municipi sigui de qualitat i segur per tots els usuaris", ha senyalat Morrás, "i la nostra idea és treballar en aquesta direcció, intentant sempre arribar a un consens màxim amb el sector del taxi".

A la reunió d'avui, per part del sector del taxi han participat representants de l'Asociación de Taxistas Profesionales de Vila, Asociación de Taxistas Autónomos de la ciudad de Ibiza, Unión Pitiusa de Autónomos del Taxi, Asociación de Taxistas Autónomos Ebusus, Asociación de Asalariados del Taxi Ibiza, Asociación de Conductores del sector Taxi del municipio de Ibiza, Eurotaxis de Ibiza y Formentera, l'Asociación de Taxis el Arca de Ibiza i Élite Corsarios.

Modificació de la parada del carrer Galícia

A la reunió d'aquest matí s'ha tractat la modificació de la parada del carrer Galícia, que acumula moltíssimes queixes per part dels vesins de la zona a causa de les remors produïdes. Per compatibilitzar el dret al descans dels vesins amb els requeriments de les associacions de taxistes, que demanen que la parada es mantingui propera a la zona turística de Figueretes, s'ha desestimat una primera opció que situava la parada a l'avinguda de Sant Jordi i, finalment, s'ha optat per dividir la parada entre dos punts: un d'ells se situarà al carrer Ramón Muntaner -entre el carrer Galícia i l'avinguda Espanya- i l'altre estarà al carrer del País Basc -entre els carrers Galícia i Navarra-.

"En dividir la parada en dues parts, es disminueix també l'acumulació de vehicles i clients en un punt concret" ha explicat Morrás, qui ha senyalat també que en el carrer Galícia, al ser més estret, es produïa un efecte eco que multiplicava les molèsties sonores, cosa que no passarà en les noves ubicacions: "L'objectiu ha estat sempre posar en primer lloc el dret al descans, i alhora ser prou flexibles per escoltar i atendre les peticions del sector del taxi".

Ús de l'operador de GPS i torns de treball

Un altre punt que s'han tractat és l'ús per part dels taxistes de l'operador de GPS autoritzat en el municipi d'Eivissa. En aquest punt, s'ha acordat fer complir el reglament que regeix el seu ús a la ciutat d'Eivissa i que estableix que només els taxistes de la ciutat del municipi podran rebre serveis d'aquest GPS. Per tant, no es permetrà que es puguin passar serveis del GPS de la ciutat d'Eivissa a taxis d'altres municipis.

"L'ordre de càrrega i descàrrega a través de servei de GPS no està regulat en l'àmbit insular i, per tant, apliquem el reglament municipal per regular el seu ús" ha explicat Morrás, qui ha instat tant al Consell Insular com als taxistes a arribar a un acord sobre l'ús del GPS: "Demanem al Consell Insular a què reguli l'ús del GPS i al sector del taxi a què es posi d'acord i faciliti també la labor del Consell. Considerem que, en aquest tema, el més desitjable seria una normativa de caràcter insular que, avui dia, no existeix".

Finalment, Morrás ha comunicat a les associacions del taxi la decisió de l'Ajuntament de fer valdre la capacitat municipal d'establir torns en el servei del taxi per evitar horaris excessius. "Una prioritat és que el servei sigui segur, i això no es pot complir si un taxista condueix moltes hores seguides o no pot descansar les hores convenients. És un tema molt delicat, perquè es transporta a persones i cal vetllar per la seguretat de tothom" ha senyalat Morrás.

En aquest punt, s'ha decidit celebrar una nova reunió la setmana vinent per continuar tractant el tema i poder arribar a un punt d'acord. "La voluntat és que les jornades siguin raonables i que es compleixin els temps legalment establerts de descans que té qualsevol treballador" ha resumit el regidor de Mobilitat.

Enllaç a:
· Tall de veu del tinent d'alcalde i regidor de Mobilitat de l'Ajuntament d'Eivissa, Aitor Morrás