Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Artur Perez i CabreroL’Arxiu Històric d’Eivissa i Formentera organitza una jornada de portes obertes amb motiu del 150è aniversari del naixement d’Artur Pérez-Cabrero, autor de la primera guia turística de les Pitiüses.

L’Arxiu Històric d’Eivissa i Formentera organitza el pròxim dilluns 13 de juliol, una jornada de portes obertes amb motiu del 150è aniversari del naixement d’Artur Pérez-Cabrero que va ser secretari de l'Ajuntament i, com a tal, secretari de la Junta Municipal de Sanitat, de Beneficència, així com d'altres organismes municipals, durant molts anys.

Artur Pérez-Cabrero va ser també l'autor de la primera guia turística de les Pitiüses, editada l'any 1909. Va recollir nombroses i molt interessants dades de població, excursions, horaris de transport i empreses que, en guies posteriors, varen ser copiades sense mencionar-lo. Va morir el 13 de juliol de 1916,el mateix dia que complia 46 anys.

Amb motiu d’aquesta efemèride, l’Arxiu Històric d’Eivissa i Formentera, ha organitzat una petita exposició amb alguns documents relatius a la seua trajectòria personal i professional. Entre aquests documents destaquen els gravats de l'Arxiduc per mostrar com era la ciutat quan ell va néixer, el diari El Resumen del 16 de juliol de 1916 i el de 1917 on surt la notícia de la seua mort, i un perfil biogràfic en el primer aniversari, bans municipals signats per ell com a secretari, actes municipals signades, actes de la Comissió del Centenari de l'any 1905, comissió creada per commemorar el centenari de la presa del corsari Il Pappa l'1 de juny de 1806 i impulsar la construcció del monòlit als corsaris, de la qual ell també va formar part, actes de la Junta de Sanitat signades per ell com a secretari.

Les persones interessades a visitar aquesta exposició ho podran fer a l’Arxiu Històric d’Eivissa i Formentera, que disposarà d’un aforament de grups de cinc persones (4 visitants i la persona que guia la visita) i podran participar en una visita guiada amb cita prèvia, telefonant a l’Arxiu al 971 305022 o enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..