Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

CabinesL’Ajuntament d’Eivissa, en col·laboració amb Telefònica, ha coordinat i consensuat amb l’empresa la retirada de les 13 darrers cabines telefòniques que estaven instal·lades a la via pública de la ciutat.

Les feines s’ha realitzat a primera hora de matí a diferents punts de la ciutat i ha comptat amb un operatiu en el que hi ha participat els tècnics de la regidoria Vies Públiques de l’Ajuntament d’Eivissa, Citellum, el servei de neteja Valoriza i la Policia Local.

Els punts on s’han retirat les cabines telefòniques han estat avinguda de Bartomeu de Rosselló, avinguda d’Ignasi Wallis, avinguda 8 d’Agost, carrer d’Aragó, carrer de Joan d’Àustria, carrer de Joan Xicó, carrer de País Basc, plaça d’Enrique Fajarnés, plaça de ses Canyes i plaça de la Constitució, al Mercat Vell.

La regidora de Vies Públiques, Elena López, ha dit que aquesta actuació permet millorar i modernitzar l’estètica de la via publica de la ciutat, donat que és un element que no es feia servir i ocupaven zones de pas de vianants. D’aquesta manera es millora l’accessibilitat i una ciutat més neta i polida’.

L’Ajuntament d’Eivissa ja havia constatat que la demanda d’aquest servei s’havia reduït dràsticament als darrers anys donat l’accés de tots els segments de la societat a telefonia mòbil. De fet, les 13 cabines telefòniques retirades es trobaven, en la seva majoria, amb un estat d’abandonament a més de ser elements que s’havien convertit en barreres arquitectòniques.

Les cabines telefòniques han estat traslladades al centre de reciclatge de Cana Negreta, Citellum ha comprovat l’estat de les connexions elèctriques i el departament de Obres i Vies Públiques es troba realitzant les feines de reposició i arreglo dels espais que ocupaven.
Aquesta mesura s’està aplicant tant a altres ciutats d’Espanya com a països com França, Bèlgica i Dinamarca.

Vídeo:

Wpp