Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Rutes escolarsL’Ajuntament d’Eivissa ha iniciat aquesta setmana el servei municipal d’acompanyament al col·legi de les rutes escolars 2 i 3, fins als centres de sa Bodega i sa Graduada. El servei ‘A Peu a l’Escola’, que facilita anar caminant als centres educatius ja funcionava amb les rutes que van als centres de sa Real, la Consolació, Cas Serres, Poeta Villangómez i Portal Nou. Els camins escolars estan cofinançats per la Unió Europea a través dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El projecte ‘A Peu a l’Escola’ està obert a tot l'alumnat de primària dels col·legis amb rutes escolars establertes i facilita als mares i pares dels estudiants un seguiment dels recorreguts del trajecte de els seus fills i filles, acompanyants per una persona adulta, a través d’una aplicació mòbil.

El servei és totalment gratuït, però fa falta una inscripció. Per donar-se d’alta al servei, hi ha un apartat específic a la web de l’Ajuntament d’Eivissa www.eivissa.es, a la secció de Mobilitat, on els interessats poden descarregar-se el formulari i fer el tràmit a través de la Seu Electrònica. Les sol·licituds amb la documentació necessària, també es poden entregar al centre escolar de la ruta adscrita corresponent i contactant amb la coordinadora del servei a través del mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .

El programa de Rutes Escolars busca afavorir la seguretat a les entrades i sortides de les escoles, evitant que siguin uns moments de conflicte urbà a causa de la congestió viària als accessos als centres. A més, amb la reducció del trànsit, busca una millora del medi ambient reduint la contaminació atmosfèrica i fomenta els hàbits de vida saludable.

Pels infants es planteja com una experiència que millora la convivència i fomenta els comportaments respectuosos i l’autonomia dels boixos i boixes, a la vegada que aprenen a veure la importància de l'urbanisme i la seguretat viària.

Enllaç a:
· Alta en el servei

Wpp