Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Curs benestar animalL'Ajuntament d'Eivissa imparteix, a través de la regidoria de Benestar Animal i la de Policia Local, un curs de formació en matèria de benestar animal en una iniciativa destinada a què els agents aprenguin tots els conceptes sobre el maltractament als animals o els delictes que aquest comportament suposa.

Aquest curs, en el que hi participen 8 agents de la Policia Local, s'imparteix de manera telemàtica i significarà pels agents una formació de 20 hores.

L'objectiu del curs és formar als agents, ja que els policies locals solen ser els primers a conèixer els casos de maltractament animal i els que més fàcilment poden actuar, de manera urgent, per posar-los fora de perill, i per això necessiten eines tan tècniques com a jurídiques per fer front a aquest tipus de situacions. El curs formatiu es basa en la difusió de la legislació penal i administrativa i proporcionar pautes per a la intervenció policial davant casos d'abandonament i maltractament.

Per a la regidora de Benestar Animal, Montse García, 'la societat està canviant la forma de veure els animals, fa poc s'ha aprovat al Senat iniciar una proposició de llei que considera els animals com el que són, éssers vius dotats de sensibilitat, és una modificació en el Codi Civil que permetrà al mateix temps establir certes reformes en l'àmbit penal'.

La regidora ha afegit que 'cada vegada són més els municipis que veuen necessari donar d'aquesta formació la policia local. A la ciutat d'Eivissa es fa més necessari perquè és l'únic municipi de tota l'illa que compta amb un Centre de Protecció animal municipal, amb un programa de control de colònies felines i ara també ens posarem al capdavant com el primer municipi que forma als seus policies locals perquè puguin actuar de forma urgent i eficaç en el rescat legal d'animals en situació de perill'.

La regidoria de Benestar Animal de l'Ajuntament d'Eivissa considera que aquesta formació és un primer pas per aconseguir tenir una Unitat de Protecció animal al cos de la policia local d'Eivissa.

Wpp