abril 18, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Visita secretari estat medi ambientEl secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, visita la ciutat d’Eivissa per tractar diferents temes com el pla d'actuacions del cicle integral de l'aigua i les inversions realitzades pel Ministeri de Transició Ecològica.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz i el secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán han mantingut una reunió de feina aquest matí a l'Ajuntament d'Eivissa.
A la reunió també hi han assistit el director insular de l'Administració de l'Estat a les Pitiüses, Enrique Sánchez, la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Eivissa, Elena López, i el regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski. 

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha agraït la visita del secretari d'Estat de Medi Ambient a l'Ajuntament d'Eivissa amb qui ha mantingut una relació continua als darrers anys amb motiu de les inversions realitzades a la ciutat d'Eivissa per part del Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, i ha afirmat que 'el tema més destacat avui ha estat el fet que, la nova EDAR d'Eivissa, la inversió més gran que executa el Ministeri de Transició Ecològica a l'illa, pot estar en funcionament al segon trimestre de 2023'.

El secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, ha destacat que 'en conjunt, entre el sistema de sanejament amb el tanc de tempestes i l'estació depuradora, el Ministeri de Transició Ecològica executa una inversió del voltant de 35 milions d'euros. En aquests moments el projecte de la depuradora va a bon ritme, ja s'està actuant físicament sobre el terreny, al llarg del mes d'agost s'aniran definint les línies per a l'execució de les obres dels col·lectors i confiam que, si tot transcorre amb normalitat, el 2023 la ciutat d'Eivissa comptarà amb un sistema de sanejament adaptat a les necessitats d'una ciutat en el segle XXI'.

Durant la reunió s'han tractat diferents temes d'interès per la ciutat d'Eivissa com el pla d'actuacions del cicle integral de l'aigua, el resultat de les inversions que el Ministeri de Transició Ecològica ha realitzat a la ciutat al llarg dels darrers anys i les previsions dels projectes que estan marxa com és el de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals d'Eivissa, actualment en construcció.

En l'actualitat s'està executant la construcció de la nova Estació Depuradora d'Aigües Residuals d'Eivissa amb una inversió prevista de més de 27 milions d'euros.

Des que s'han reprès les obres, el passat 30 d'abril, s'han estat executant diferents actuacions de la construcció d'aquesta infraestructura.

Està previst que durant el mes d'agost s'executi el desbrossament del traçat dels col·lectors, l'execució de les pilones al terreny i la realització de les proves d'estanquitat de la depuradora, entre d'altres. Els treballs s'estan desenvolupant sense incidències i segons el previst.

Wpp