Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Espectacle musical educació viàriaL’Ajuntament d’Eivissa ofereix un espectacle musical, dins de les activitats d’educació viària, en el que hi han participat 300 alumnes del municipi.

L’Ajuntament d’Eivissa ha ofert aquest matí a 300 alumnes de 3er de primària dels centres d’educació infantil i primària de la ciutat, l’espectacle educatiu ‘Aprenem cantant’, dins del marc de les activitats d'educació viària que es realitzen des de la Policia Local d'Eivissa.

En l’activitat, oferida a totes les escoles, hi han participat els centres d’educació infantil i primària de sa Blancadona, Can Cantó, sa Consolació, Can Misses, Cas Serres, Portal Nou i Sa Bodega que han assistit a l’espectacle aquest matí a Can Ventosa.

‘Aprenem cantant’ és una activitat d'educació viària, part musical i part en la que s’utilitza els guinyols, que ve desenvolupant-se pel Departament d'educació viària de la Policia Local d'Oviedo des de fa més de dues dècades amb un aclaparador èxit entre els escolars.

El seu creador és José Vázquez Suárez, és membre de la Policia Local d'Oviedo des de 1984 i integrant del Departament d'educació viària des de l'any 1993.

Mitjançant aquesta activitat es pretén una educació més emocional a través de tres pilars: els relats, la música i el guinyol, ingredients que permeten als nens aprendre alhora que divertir-se.

A través de la música i el ball es treballa la psicomotricitat, la qual cosa genera que s'activin tant física com psicològicament i desenvolupin habilitats com a audició, treball del ritme, coordinació espacial, memòria mecànica, control de la lateralitat o expressió de les emocions, totes molt útils per al seu desenvolupament i desenvolupament en el mitjà.

El seu creador, José Vázquez, va ser pioner en una metodologia única en la manera d'impartir educació viària l'any 1995, transmetent coneixements, actituds i valors alhora que divertir, utilitzant per a això la música i els guinyols.

Ha participat en nombroses jornades i congressos nacionals i Internacionals, escrit contes infantils, compost diferents musicals i obres de teatre, i ha estat proposat i reconegut per a diferents premis a nivell nacional en diverses ocasions al llarg de la seva trajectòria professional.

Wpp