Desembre 05, 2022

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

cetis

Els alcaldes de Sant Josep, Ángel Luis Guerrero, i de la ciutat d’Eivissa, Rafa Ruiz, han presentat aquest matí la reforma prevista del tram central de la principal avinguda de Platja d’en Bossa, compartida entre els dos municipis, als representants de les entitats veïnals i empresarials d’aquesta zona, en una trobada celebrada a les Oficines Municipals de Sant Jordi amb l’assistència també del tinent d’alcalde d’Hisenda de Sant Josep, Vicent Roselló, i de la regidora de Comerç d’Eivissa, Dessiré Ruiz.

Guerrero ha destacat, després de la reunió, «l’esforç que hem fet des de l’Administració per conciliar els interessos i les necessitats de tots els sectors implicats per poder presentar avui una transformació que té un important suport de tots, tant els vesins que gaudiran d’un espai que volem posar al dia amb aquesta intervenció com els agents econòmics que veuran molt millorat l’entorn dels seus negocis».

L’alcalde ha recordat que amb aquesta transformació es vol «donar el protagonisme a les persones i no als vehicles», tot i que ha anunciat que s’ha buscat una solució per als vesins per tal de que disposin les places d’estacionament que desapareixeran amb aquesta reforma. 

Per la seva banda, l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha afirmat que «la remodelació d’aquest tram a aquest barri ens permetrà resoldre les deficiències  de les infraestructures hídriques i de sanejament, renovant-les de forma integra així com a millorar el rendiment energètic de l’enllumenat públic i incorporar una millora en la mobilitat amb un carril bici. Unes millores mediambientals que acompanyen a les inversions que ha realitzat el sector empresarial als darrers anys i que compta amb el suport i consens tant del veïnat com del sector empresarial».

Aquesta inversió, que rep el finançament del Govern balear a través dels fons extraordinaris activats pel Ministeri d’Indústria Comerç i Turisme arrel de la fallida del touroperador Thomas Cook, permetrà unificar el mobiliari urbà i modernitzar les infraestructures del carrer Murtra jordier, que passa a ser l’avinguda de Pere Matutes en entrar dins el terme municipal d’Eivissa. Tal com es va acordar amb els empresaris i vesins en una trobada anterior, i per tal de poder introduir algunes de les modificacions que demandaven aquests col·lectius, es va decidir ajornar l’inici de les feines al final de la temporada turística.

Així, se’ls ha explicat que a primers d’octubre començaran els treballs de replanteig per poder donar inici a les obres a la segona quinzena del mes. Aquesta important transformació, amb un pressupost d’1,6 milions d’euros, hauria d’estar acabada durant el primer trimestre de l’any vinent o a principis del segon, amb el qual «tota la feina esperam que estigui enllestida abans de la Setmana Santa i a temps per a l’inici de la propera temporada turística», ha explicat el tinent d’alcalde d’Economia, Vicent Roselló.

El projecte unificarà estèticament el mobiliari urbà d’aquest carrer alhora que es milloren les xarxes de serveis, la part més costosa d’aquesta inversió. S’intervendrà a un àmbit de 8.500 metres quadrats d’un tram de carrer de 450 metres que va de l’Hotel Algarb, a l’avinguda Pere Matutes de Vila, on està prevista una nova glorieta que donarà major seguretat al trànsit, fins a la glorieta del final del carrer de la Murtra, com s’anomena aquesta via quan entra al termini municipal de Sant Josep.

A més de la modernització i homogeneització del mobiliari urbà, la actuació preveu la renovació de les xarxes de subministraments per fer més eficient el seu funcionament. 

El representant dels empresaris de Platja d’en Bossa, José Cardona, s’ha congratulat d’un projecte que transformarà tot aquest àmbit i en el que han pogut participar «en tot moment. Hem pres el camí de treballar junts fugint de confrontacions i el resultat ja està aquí». Per la seva banda, en nom dels vesins, Rafel Costa ha assegurat que tots ells esperan «molt il·lusionats» l’inici d’aquesta actuació.

Wpp

 

Aquesta intervenció marcarà la línia per a futures actuacions en aquesta zona, que seguiran la pauta estètica que es defineix a partir d’elements que seran emblemàtics com per exemple les noves lluminàries de baix consum, de tres braços situats a diferent alçada per tal d’optimitzar el seu funcionament. De fet, l’alcalde Guerrero ha considerat que és «prioritari» continuar la reforma del tram josepí d’aquest carrer fins a l’hotel Hard Rock, un projecte que ha dit que tendrà un cost de 6,6 milions d’euros i pel que «ja s’està buscant el finançament».