abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

pisodinianeteja1El programa ‘Viu la Posidònia’ de l’Ajuntament d’Eivissa ha començat aquest cap de setmana la seua sisena edició amb una jornada de neteja amb la qual s’han extret més de 100 quilos d’escombraries de la mar. El programa de l'Ajuntament d’Eivissa continua fins al 4 de desembre amb un ampli ventall d'activitats en la naturalesa, art, educació i degustacions gastronòmiques en 12 restaurants de la ciutat.

Els 12 bussejadors que van formar sis equips en el campionat de neteja organitzat per Scuba Ibiza van treure tres quilos de plàstics, altres 18 quilos de restes d'ampolles, canyes de pesca i altres residus, a més de 50 quilos de material d'obres com a blocs de formigó o maons i altres 30 quilos de metalls, amb part del canvi d'un marxa d'un cotxe inclòs. Els guanyadors del primer premi van ser l'equip format per Vicente Riera Ramón i Ignacio González, amb 26 quilos i el segon premi per a Joan Pereyra Tur i el seu fill Lluís Pereyra Marí, amb 23 quilos.

Els premis per als guanyadors consisteixen en vals d'immersió. ‘L'activitat ha estat un èxit rotund. La zona triada inicialment era la platja de Talamanca, però en arribar ens hem adonat que hi havia massa embarcacions i no era una posició segura per als bussejadors. Llavors ens hem dirigit cap al canal de natació en la zona de Puig des Molins’, ha explicat Paulo Peixoto, de Scuba Ibiza. ‘Volem agrair a l'Ajuntament d’Eivissa que doni suport a aquesta iniciativa i als bussejadors que s'impliquin en una cosa tan important com és la conservació dels nostres fons. Vist l'èxit de l'activitat, esperem repetir-la’.

Per part seva, Catalina Marí, de Caiac Eivissa, ha acompanyat als 16 participants en l'excursió en kayacs: “Ens hem dirigit des de Talamanca cap a Botafoch, on hem explicat la importància de la Posidònia oceànica en els caiacs i hem fet snorkell per a veure la planta. Després ens hem anat cap al mur de Botafoch per recollir escombraries. Cada caiac tenia una bossa i hem fet dos tipus de recollida: una directament de la mar, sense baixar a la cota, perquè hi havia una zona on el corrent havia deixat gran quantitat de micro plàstics, cordills, pals de chupachups etc…Després ens hem dirigit al mur i hem recorregut aquesta zona a peu i hem trobat de tot: canonades de cautxú i tots els residus que deixa l'onatge en costa. Hem deixat la zona neta i hem tornat a Talamanca’, ha assenyalat Catalina.

Els participants en l'excursió caiac en família en la Posidònia, que es va realitzar el matí del diumenge en la zona de ses Figueretes amb l'empresa Amfibis, també va recollir residus de la mar, especialment plàstics.

A més, el dissabte a la nit també es va celebrar la primera de les activitats d'ecoturisme que relaciona la Posidònia i l'observació de les estrelles per a públic familiar, i dirigida per Teresa Marí, doctora en gestió del medi ambient i monitora d'astronomia Starlight.


Busseig, caiac o paddle surf en la Posidònia, la planta mil·lenària Patrimoni de la Humanitat, són algunes de les activitats gratuïtes que s'ofereixen fins al 4 de desembre a la ciutat d'Eivissa, i que inclouen propostes d'ecoturisme, per a gaudir de la relació entre la Posidònia i les estrelles o la ruta circular a ses Feixes amb Amics de la Terra.

Un ampli ventall d'activitats, on també és protagonista la proposta gastronòmica de 12 restaurants, que reten homenatge a la biodiversitat de la Posidònia, l'any Internacional de la Pesca Artesanal, i amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors d'Eivissa, l'any del seu centenari. Els 12 restaurants de la ciutat d'Eivissa que participen en el programa són: Can Alfredo, Can Mosson by Guillemís, Eat is Life, Es Arcs, Es Tast, La Cava, La Gaia, Mirador de Dalt Vila, Reart, Sa Brisa Madrid, Sa Nansa i 180º Ibiza Gastrobar.

El programa d'activitats de divulgació compta també amb la proposta artística dels joiers Elisa Pomar i Majoral, així com amb diferents activitats de divulgació.

Totes les activitats de ‘Viu la Posidònia’ son gratuïtes. El programa es pot consultar a la web de l'Ajuntament d'Eivissa www.eivissa.es i les inscripcions es realitzen en el correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Aquest projecte compta amb el finançament del Pla de Sostenibilitat Turística en destí de l'any 2021 amb fons provinents del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme i l'Agència d'Estratègia Turística d'Illes Balears (AETIB).

posidonianeteja2

 

 

 

 

 

Wpp