Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

cetis

El Consell de Capitalitat, integrat per l'Ajuntament d'Eivissa, Govern de les Illes Balears i el Consell Insular, ha celebrat una reunió aquest matí amb la presència de l'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, de la consellera de Presidència del Govern de les Illes Balears, Mercedes Garrido i, de manera telemàtica, de la consellera de Cooperació Municipal del Consell d'Eivissa, Maria Fajarnés, el vicepresident del Consell Insular, Mariano Juan, i del tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Eivissa, Aitor Morrás.

Durant la reunió s'ha fet una primera previsió de les inversions del Consell de Capitalitat pel 2023. En aquest sentit, per part del Govern de les Illes Balears, es continua amb les aportacions anuals al Patronat de Música amb 60 mil euros, al Museu Puget amb 30 mil euros, a Casal d'Igualtat amb 100 mil euros i al Museu d'Art Contemporani d'Eivissa amb 60 mil euros.
La resta de l'aportació per part del Govern de les Illes Balears, fins a 3,5 milions d'euros per a 2023, anirà destinada al projecte de reconversió de la E-10.

Per part del Consell Insular d'Eivissa, s'ha quedat pendent de la valoració per part d'aquesta institució de les inversions proposades per 2023.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha afirmat que 'el projecte de la E-10 serà, sense dubte, un projecte de futur que canviarà el paradigma de la mobilitat a la ciutat d'Eivissa. L'oficina tècnica serà l'encarregada de dur a terme la tramitació per a la cessió d'aquesta via i s'encarregarà de la redacció del plec administratiu per a la contractació del projecte de reconversió de la E-10 que inclourà un aparcament soterrat amb capacitat per a 1.500 vehicles. La previsió és poder disposar del projecte complert a finals de l'any 2023'.

Per part de la consellera de Presidència del Govern de les Illes Balears, Mercedes Garrido, ha dit que 'ratifiquem el compromís amb la ciutat d'Eivissa per tal de compensar ses externalitats que suposa ser la capital de l'illa i, per tant, rebre a totes les persones que entren a la ciutat per tal d'utilitzar els serveis supramunicipals'. Garrido també ha volgut 'reafirmar el compromís del Govern de les Illes Balears amb la reconversió de la E-10 atès que és un projecte transformador de ciutat, que pacificarà el trànsit i permeabilitzarà la ciutat'.

El suport del Govern de les Illes Balears al projecte de reconversió de la E-10 també s'amplia, a més de les inversions de capitalitat, amb la inclusió d'aquest dins del Pla d'Inversions Estratègiques 2030 aprovat fruit del Pacte per a la Reactivació de les Illes Balears atès que compleix amb els requisits com a projecte transformador de ciutat.

Un altre dels punts aprovats fa referència a la inversió del Consell Insular d'Eivissa per a 2022. En aquest punt s'ha aprovat, de manera unànime, que la inversió dels 1,5 M d'euros anirà destinat a la construcció del mini estadi d'Es Putxet. El Govern de les Illes Balears ja havia aprovat anteriorment l'aportació pel miniestadi de 2,5 M d'euros a través dels fons de capitalitat.

Durant la reunió s'ha acordat la revisió de l'estudi econòmic de capitalitat, atès que s'ha de renovar cada quatre anys tal com marquen els estatuts de la Llei de Capitalitat, i analitzar l'estudi econòmic en el termini comprès de 2022 fins a 2026.

Wpp