Mai 28, 2023

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

frankcogolloEl Patronat de Música d’Eivissa ha guardonat al compositor Frank J.Cogollos com a guanyador de la tercera edició del Premi Biennal de Composició musical, amb l’obra ‘Riquer, el Corsari’, una obertura que és una oda als corsaris eivissencs, en especial al més prominent d’ells: Antoni Riquer Arabí, de qui se celebrarà el proper any, el 250è aniversari del seu naixement. La composició formarà part del concert que el Cor Ciutat d’Eivissa i la Banda Simfònica ciutat d’Eivissa oferiran el pròxim 19 de novembre a Can Ventosa amb motiu de Santa Cecília.

La comissió avaluadora de les obres ha estat composta per Pep Tur, regidor de Cultura, com a president, Iván Mérgola, director del Patronat de Música com a secretari i com a vocals, Miquel Àngel Aguiló, director de la Banda Simfònica ciutat d’Eivissa; Damián Boluda, subdirector de la banda; Sara Galiana, compositora i guanyadora de la primera edició del Premi Biennal de Composició i Antoni Parera, compositor. El guanyador rebrà una dotació de 2.000 euros bruts i la seua obra s’estrenarà el pròxim dissabte, 19 de novembre, al concert de la Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa i el Cor Ciutat d’Eivissa per a celebrar el dia de Santa Cecília, patrona dels músics.

Frank J. Cogollos
Nascut a Carcaixent (València) el 1977, és Llicenciat en Direcció Musical, amb l'especialitat d'Orquestra de Vents per la Royal Schools of Music de Londres. És Mestre d´Educació Primària i Musical per la Universitat de València. Obté el títol de Grau Elemental de violí i de Professor de Percussió al Conservatori Mestre Vert. Estudia a l'Escola de direcció del Mestre Navarro Lara, Direcció d'Orquestra i Banda, aconseguint la qualificació d'Excel·lent, Cum laude. El 1999 aconsegueix la primera plaça de les Illes Balears a les oposicions al cos de Mestres d'Educació Musical. Ha estat professor de percussió a les Escoles de Música de la Pobla Llarga, Carcaixent, Eivissa, Sant Antoni de Portmany i Santa Eulàlia.

Ha format part de diferents agrupacions com l'Orquestra del Conservatori de Carcaixent, la Banda Simfònica “Lira Carcaixentina”, la Banda Municipal de Música d'Eivissa, la Banda Municipal de Sta. Eulàlia i l'Orquestra Simfònica Ciutat d'Eivissa. Ha estat violinista del grup “Projecte Mut”, amb què ha enregistrat 6 discos i com a director d'orquestra ha enregistrat el disc Ressonadors Simfònic.

Actualment estudia composició amb el mestre Saül Gómez Soler. Les seves obres es poden trobar publicades a les editorials Tot per l’aire, Edicions 96, Branfor, Omnes Bands i Harold editions. Ha estat el Director de la Banda Juvenil d'Eivissa, del grup Tumbuka Percussió i del Cor Encant Ades. Actualment i des de la fundació és el director de la Banda de Música de Sant Antoni de Portmany. És membre de l´Associació Nacional de Directors de Banda d´Espanya.

Com a Director Convidat ha realitzat concerts amb la Banda Municipal d'Eivissa, Banda Simfònica Lira Carcaixentina de Carcaixent, Banda Municipal de Santa Eulària, Orquestra Simfònica d'Eivissa, Banda Municipal de Santander, Banda Municipal d'Estepona i Orquestra Juvenil SMRO de Óbidos (Portugal). Ha estat Director assistent de Salvador Brotons a la Jove Orquestra d'Eivissa. Com a compositor compta amb un total de 44 premis en diferents concursos de composició a Galícia, Almeria, Alzira, Segorbe, Benimaclet, Yàtova, Sumacàrcer, Montoro, Xàtiva i Redován, entre d'altres. Està en possessió del Premi Incentius a la Creació Musical de Banda Simfònica de Música Clàssica de la Fundació SGAE. Recentment ha aconseguit la Distinció al Warsaw Wind Ensemble Composition Contest 2020 de Varsòvia (Polònia), dues Medalles de Bronze als Global Music Awards (EUA), Medalla d'Or del Quebec Music Competition (Canadà) i Premi a The Akademia Music Awards de Los Angeles (EUA). Les seves obres han estat estrenades recentment a Argentina, Portugal, Polònia, República Dominicana i EUA i properament seran estrenades a països com Tailàndia, Grècia, Xile i Itàlia.

Wpp