Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

menjatmercat2L’Ajuntament d’Eivissa ha impulsat la campanya Menja’t el Mercat, una iniciativa amb la qual es pretén dinamitzar els mercats del municipi i que s’iniciarà el pròxim 2 de desembre en el Mercat Nou. La campanya, que suposarà que el mercat obri els divendres en horari de tarda, de 17:00 a 20:00 hores, pretén generar una experiència més enllà d’anar a fer la compra, completant aquesta dinàmica amb activitats infantils, tallers gastronòmics o de decoració i música en directe, tots els divendres per la tarda. “Volem convertir el mercat en un lloc en el qual ocorren coses”, tal com ha explicat la regidora delegada de Comerç, Rosa Rubio. Per a fomentar aquest impuls s’entregaran tiquets gratuïts d’estacionament del Cetis. La iniciativa compta amb tallers, música en directe i activitats infantils destinats a convertir el mercat en un lloc de trobament a l’illa.

“Els nostres mercats són llocs vius, llocs de trobada que han d’adaptar-se als nous ritmes de vida i necessitats dels consumidors, per això creiem que la seva obertura en jornada contínua els divendres servirà per a revitalitzar-los i acostar-los al públic general”, ha remarcat Rosa Rubio. “Anar a comprar al mercat és molt més que un gest; és contribuir amb el comerç local i amb l’economia circular advocant per una compra saludable, sostenible y de Kilómetre Zero que defensa l’entorn i una manera de socialitzar”, afirma la regidora. “Menja’t el Mercat servirà per a anar en família a comprar, prendre unes tapes o escoltar artistes locals en directe i, a més, tindrà diversos esperons, com a tallers de gastronomia o decoració, pintacares per als més petits, sortejos de productes entre els assistents o regals com uns senallons de l’illa”, ha resumit.

Donar a conèixer el producte local, aconseguir que la població es desplaci al mercat i compri en ell productes de proximitat, fomentar el consum de productes autòctons i de temporada i convertir el Mercat en un espai més accessible als ciutadans és una iniciativa que cobrarà vida tots els divendres de desembre i de gener (excepte el festiu 6 de gener), a través d’accions transversals com a tastos de productes, actuacions musicals amb DJ i artistes de la localitat o tallers de preservació de flors o de cuina. “Ens plantegem diverses sorpreses que s’aniran desenvolupant ses previ avís, perquè el públic no sàpiga què trobarà i generar així més expectació”, avancen des de l’Ajuntament d’Eivissa. A més, aquelles persones que gastin més de 70 euros en les seves compres en els llocs dels paradistes del mercat rebran cabàs artesanal per a portar el seus productes.

Els dies 2 i 9 de desembre s’impulsarà un taller de flors preservades de 17:00 a 18:30 hores a càrrec de Vanai, mentre que els dies 9 i 16 de desembre cobraran vida ambdós tallers d’ossos amb col i de fregida de porc a sa josepina, a càrrec del cuiner matancer Esidro Ramis. Així mateix, es duran a terme tallers sobre escacs de 17:00 a 20:00 hores. Per a participar en aquestes iniciatives caldrà presentar, en tots els casos, un tiquet de compra del mercat.

La música dels primers divendres de Menja´t el Mercat serà a càrrec dels artistes adscrits a la DIPEF, DJ i Productors de Música d'Eivissa i Formentera, entre els quals destaca Vila a 45RP.

Des de Pimeef, Vicent Tur, ha mostrat el seu suport a aquesta iniciativa i ha animat a la ciutadania a aprofitar i anar al mercat els divendres a la tarda a fer compres nadalenques i ajudar a dinamitzar el mercat. Per part seva, Agustín Pineda, president del Mercat Nou també ha assenyalat que esperen que Menja’t el Mercat ajudi al fet que més gent vagi al mercat.

Aquesta campanya es durà a terme gràcies a les ajudes del Consell Insular d’Eivissa als ajuntaments de l'illa impulsades per al foment del comerç i de l'artesania local, així com de l'emprenedoria en illa. En aquest sentit la consellera insular de Promoció Econòmica i Empresarial, i Cooperació Municipal, María Fajarnés, ha destacat la importància que els ajuntaments comptin amb el suport de la màxima institució insular per tal de dinamitzar el comerç de proximitat, "i sobretot per recordar a tots els vesins que malgrat l'arribada de grans superfícies i de compres per internet, existeix tota una oferta de botigues tradicionals, com son les parades del Mercat Nou, que ofereixen una qualitat i una experiència de compra impossible de trobar en altre lloc".

menjatmercat1

 

 

 

 

 

Wpp