Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Assemblea Ciutats PatrimoniL'Assemblea d'Alcaldes de les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya celebrada a Còrdova, ha aprovat el Pressupost General del Grup per a l'any 2018, que ascendeix a 990.000 euros, des del qual s'atendran els diferents programes i projectes de les àrees de Turisme, Cultura i Educació, i Patrimoni a desenvolupar al llarg de l'any que ve, que vindrà marcat per la celebració del 25 aniversari del Grup i de l'any del Patrimoni Cultural Europeu.

Amb motiu del 25 aniversari del Grup s'organitzaran activitats de caràcter cultural educatiu i de participació ciutadana en les 15 Ciutats Patrimoni, una programació que es presentarà en el marc de FITUR al gener i en la qual destaquen una edició especial del programa pedagògic Aula de Patrimoni, concerts extraordinaris de música de cambra i simfònica en col·laboració amb l'Escola de música Reina Sofia i activitats esportives amb el segell Patrimoni de la Humanitat. La programació es treballa en la comissió que presideix l'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz.

També ha subscrit una declaració de suport a Medina Azahara per a ser declarada com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, en la reunió del proper mes de juny al Vietnam.

Els representants de les quinze ciutats han subscrit aquesta declaració al Saló Basilical de la ciutat palatina, en un acte que ha comptat amb la presència del conseller de Cultura de la Junta d'Andalusia, Miguel Ángel Vázquez, com a representant de l'administració titular del bé i promotora de la seva candidatura, única que representarà a Espanya en la pròxima cita de la UNESCO.

Enllaç a:
· Nota de premsa