Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

II Certamen audiovisualEl Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya convoca el II Certamen de Creació Audiovisual per a Joves "La meua ciutat és patrimoni de tots". Com a part de les celebracions del 25 aniversari de la xarxa, i emmarcat en l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, podran participar joves d'entre 16 i 30 anys. El certamen compta amb la col·laboració del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

Conca, 20 de febrer de 2018.- Aquest matí s'ha presentat en roda de premsa a Conca el II Certamen de Creació Audiovisual per a Joves, que organitza el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya. L'acte ha comptat amb la presència de l'Alcalde de Conca, Ángel Mariscal, President de la Comissió de Patrimoni de la xarxa, que és l'encarregada de la seva posada en marxa.
El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya (GCPHE) celebra al llarg de 2018 el 25 aniversari de la seva creació.

Des de 1993, les 15 ciutats que l'integren (Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Ibiza/Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda) han treballat de manera conjunta per a conservar, divulgar i promocionar arreu del món la seva immensa riquesa patrimonial, uns tresors que els han fet figurar en un lloc d'honor en la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Un dels objectius prioritaris per al GCPHE és difondre entre els més joves el valor d'aquest patrimoni cultural que es troba en el seu entorn, així com la necessitat de col·laborar en la seva preservació i manteniment. Per aquest motiu, i en aquest any 2018 en què Espanya i la resta del països de la Unió Europea celebren l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, el GCPHE convoca la segona edició del seu Certamen Audiovisual dirigit a joves d'entre 16 i 30 anys amb el que vol, a més de propiciar un major coneixement i sensibilització cap a les 15 Ciutats Patrimoni, potenciar l'ús de les noves tecnologies, desenvolupar la creativitat en el camp de la imatge i estimular la capacitat d'observació de l'entorn de la ciutat.

S'estableixen dues categories de participació: joves d'edats entre 16 i 18 anys, que han de presentar la obres al centre juvenil/regidoria de Joventut d'alguna de les 15 ciutats que formen el Grup, i joves d'entre 19 i 30 anys, que directament s'inscriuran en el certamen a través de la pàgina web www.ciudadespatrimonio.org.
El termini de participació s'obre des d'avui mateix i es tancarà l'1 de juny de 2018.

Enllaç a:
· Información completa y bases en pdf