Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

GCPHE connectivitatReunió dels alcaldes i alcaldesses de les 15 ciutats del Grup amb la Secretària d'Estat de Turisme, Isabel Oliver, on han demanat una campanya específica de rellançament turístic per a les ciutats amb el segell de la Unesco.

Dimecres 6 de maig de 2020.- Els 15 alcaldes i alcaldesses del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya han celebrat avui una reunió telemàtica amb la Secretària d'Estat de Turisme, Isabel Oliver, a la qual han traslladat la petició a el Govern de Espanya que es millori la connectivitat ferroviària, aèria i marítima per a les destinacions amb el segell de la Unesco i que es llanci una campanya de promoció turística específica, entre altres mesures.

El president del Grup i alcalde d'Eivissa, Rafael Ruiz, ha destacat que "hem sol·licitat una promoció diferenciada per a les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat amb marca Unesco i també sol·licitam que es millori la comunicació i la connexió entre els diferents territoris del país amb un bon transport públic".

En aquest sentit, el president del Grup ha assenyalat que "demanarem al Ministeri de Transports i Mobilitat que en la mesura del possible s'augmentin les freqüències per via ferroviària, i també les connexions aèries, entre la península i les illes, a més de reforçar la connexió marítima amb Eivissa. La secretària d'Estat ha comprès aquesta demanda, que també vam traslladar a la ministra de Turisme, Reyes Maroto. Les nostres ciutats han de tenir més facilitats de mobilitat i freqüències. I són reivindicacions que també traslladarem al ministeri de Transports".

Després de mostrar l'agraïment dels 15 alcaldes i alcaldesses del Grup a la ministra i a la secretària d'Estat, assegurant que "han mantingut dues reunions amb nosaltres aquesta setmana i la seua proximitat i suport és molt important", Rafael Ruiz ha afegit que "també hem demanat que s'alliberi el superàvit dels ajuntaments, que ara haurem de prestar molts més serveis durant la fase de desescalada i a més haurem de reforçar totes les mesures de seguretat, tant per als treballadors com per a totes les persones que ens puguin visitar".

Vídeo:

Enllaç a:
· Nota de premsa completa