Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Escena patrimonioLes 15 ciutats inscrites en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO celebren de forma simultània la gran festa de la cultura que uneix dansa, obertura de monuments en horaris extraordinaris i múltiples activitats artístiques. L'esdeveniment compta per primera vegada amb el suport oficial de la UNESCO i la programació serà retransmesa via on líne a tothom des de la web d'UNESCO i de les associacions de Patrimoni Mundial de França, Regne Unit, Itàlia i Alemanya.

Baeza, divendres 10 de Juliol de 2020. "La Noche del Patrimonio. La Nit del Patrimoni. A Noite do Patrimonio" tornarà a celebrar-se el proper dissabte 12 de setembre de forma simultània en les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya. El president del Grup de Ciutats Patrimoni i alcalde d'Eivissa, Rafael Ruiz, ha afirmat que "aquesta tercera edició té el repte de superar el gran èxit de les dues edicions anteriors, on l'oferta conjunta d'espais visitables va convertir a la Nit en l'esdeveniment cultural d'Europa que ofereix més riquesa patrimonial".

"En el Grup de Ciutats Patrimoni tenim sensibilitats diferents, però funcionam tots units com un rellotge. Som molt conscients que ens devem al nostre país i als nostres ciutadans", ha afegit Rafael Ruiz, abans de subratllar que "tenim ciutats plenes d'història però també de futur. Tenim força, alegria, sol i molt patrimoni. Què millor que unir el patrimoni amb la dansa i esperem tenir molts visitants per tornar a gaudir amb normalitat, tot i que també amb seguretat i cautela. El 12 de setembre volem rebre amb alegria i il·lusió a tots els visitants a les nostres 15 ciutats, per celebrar la gran festa de la cultura, el patrimoni i l'art".

Després d'escoltar la intervenció en vídeo de Mechtild Rössler, directora general del Centre de Patrimoni Mundial de la Unesco que ha confirmat el suport del Centre Mundial de la Unesco a La Nit del patrimoni, el president del Grup ha posat l'accent en "l'edició de la Nit 2020 serà especial per la seva vessant internacional, en "tenir el suport directe per primera vegada de la UNESCO i també per la participació de les associacions de Patrimoni Mundial d'Europa. Per descomptat, també serà molt especial per desenvolupar-se en el marc de la nova normalitat, la qual cosa suposa que garantirem la seguretat i totes les mesures sanitàries enfront de la Covid19", ha afegit el president.

El Pati del Palau de Jabalquinto de Baeza, seu de la Universitat Internacional d'Andalusia, ha acollit l'acte de presentació en el qual l'alcaldessa i amfitriona, Lola Marín, ha mostrat "gran alegria pel fet que siguem la ciutat del retrobament de tots els alcaldes i alcaldesses en l'Assemblea General de demà i també perquè la nostra ciutat aculli la presentació d'aquesta gran festa de la cultura, un dels esdeveniments més importants de l'any. Aquesta reunió és el símbol de la fortalesa, de la unió del patrimoni, la cultura i de les nostres 15 ciutats, sempre acollidores i obertes a tothom".

L'alcalde de Salamanca i president de la comissió de Cultura ha impulsat la celebració de l'esdeveniment: "Vam arribar a la conclusió que era viable complint un estricte protocol de seguretat i que, a més, aquesta festa podia simbolitzar el renéixer de les nostres 15 ciutats i la nostra voluntat de remuntar i de contribuir a la reactivació econòmica, turística i social de les mateixes", ha assenyalat Carlos García Carbayo, que ha afegit que se seguiran tots els protocols marcats per les autoritats sanitàries, que inclouen ús obligatori de màscares; control d'aforaments, zones acotades i control del flux en els espais, entre altres mesures.

Carlos García Carbayo ha posat l'accent en "l'orgull que senten aquestes 15 ciutats per treballar juntes a favor de l'interès comú i, sobretot, per ser Ciutats Patrimoni de la Humanitat. Un esdeveniment únic pel nombre de béns patrimonials i de tanta qualitat que s'obren de manera simultània per al seu gaudi col·lectiu, gratuït i fora del seu horari habitual, amb un programa d'activitats culturals i artístiques que consoliden la vocació social de les nostres ciutats inherent a la declaració de Patrimoni Mundial".

Enllaç a:
· Nota de premsa completa