Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

GCHPE MèridaS.M. la Reina Sofia assistirà al concert extraordinari, que s'emmarca entre els actes de celebració de l'Assemblea de Batles i Batlesses del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat a Mèrida. L'Orquestra Simfònica Freixenet de l'Escola Superior de Música Reina Sofia, sota la direcció de Jordi Francès, interpretarà obres de Brahms i Schumann. L'alcalde de Mèrida anuncia l'inici de nou del procés per declarar al Festival de Mèrida Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Mèrida, 24 de juny de 2021. L'Orquestra Simfònica Freixenet de l'Escola Superior de Música Reina Sofia inaugura la 67 edició del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida amb un concert organitzat pel grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, amb motiu de la celebració de l'assemblea dels seus alcaldes i alcaldesses i la presidència de la ciutat de Mèrida de la xarxa durant 2021.

Sota la direcció del mestre Jordi Francès, i amb els alumnes de l'Escola, Eva Rabchevska (violí) i Willard Carter (violoncel) com a solistes, interpretarà obres de Brahms i Schumann. Està previst que S.M. la reina Sofia assisteixi al concert, com a presidenta d'honor de l'Escola Superior de Música que porta el seu nom.

El programa inclou el Concert per a violí, violoncel i orquestra en La menor Op.102 de Johannes Brahms (1833-1897) i la Simfonia número 4 en Re menor, Op. 120 de Schumann (1810-1856).

El concert, que compta amb la col·laboració de la Fundació Prosegur, serà ofert per La 2 de TVE i començarà a les 21.00 hores.

El director del Festival, Jesús Cimarro, ha presentat aquest matí l'esdeveniment al costat d'Antonio Rodríguez Osuna, alcalde de Mèrida i president del Grup de Ciutats Patrimoni; Juan V. Mendoza, director artístic de l'Escola Reina Sofia i Jordi Francès, el director de l'orquestra. Cimarro ha destacat la importància de la celebració d'aquest concert com a primer acte de la 67 edició de Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida, així com de la visita de la Reina emèrita. "No hi pot haver millor inauguració per al Festival que aquest magnífic concert que ens oferirà el divendres 25 de juny l'Orquestra Freixenet. Agraeixo a l'alcalde de Mèrida i president del grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, Antonio Rodríguez Osuna, que ens hagi fet aquest regal".

Per la seua banda, Rodríguez Osuna ha posat èmfasi que la millor defensa de patrimoni mundial és "dotar-lo de vida i és el que fem al Festival de Mèrida". L'alcalde ha aprofitat la presentació d'aquest matí per anunciar que presentarà a la Junta d'Extremadura l'expedient per sol·licitar la declaració de Bé d'Interès Cultural a l'Festival de Mèrida per poder tornar a iniciar la tramitació de la seva declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Així mateix, ha apuntat l'interès per establir una col·laboració permanent entre el Festival i el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat.

La secretària general de Cultura ha manifestat l'"orgull" que s'obri el Festival de Mèrida amb un concert de l'Orquestra Freixenet i que el patrimoni i la cultura vagin de la mà a Mèrida.

Juan V. Mendoza, director artístic de l'Escola Superior de Música Reina Sofia, ha destacat que aquest concert forma part dels grans esdeveniments amb els que l'escola celebra el seu 30 aniversari i ha agraït l'honor que suposa per a l'orquestra oferir l' "obertura musical" del Festival que, ha assegurat, permetrà unir tot el país a través de la música, en referència a l'emissió en directe per TVE.

Finalment, Jordi Francès ha valorat d'"experiència fascinant" treballar amb una orquestra jove com aquesta i ha detallat que el programa musical que oferirà serà un "exercici d'història" com realitza el Festival. "Nosaltres ho farem pel segle XIX i el romanticisme amb el Doble concert per a violí i orquestra de Brahms i La 4a simfonia de Schumann". D'aquesta última, ha explicat que és una simfonia "tremendament divertida i amb un caràcter molt peculiar", que agradarà al públic.

Wpp