abril 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Pèrgola solarHa començat la instal·lació de la pèrgola solar al passeig de Vara de Rey, un element inclòs dins el projecte dissenyat pel despatx d’arquitectes Alday y Jover.

El muntatge de l’estructura s’està duent a terme a l’extrem oest del passeig i es tardaran tres dies en acabar la col·locació i soldadura de totes les peces que inclouen tubs d’acer i les plaques solars als seus extrems. La pèrgola fotovoltaica, que en la seva geometria evoca a un arbre, serà un element icònic per a la ciutat, un punt de trobada o un lloc d’ombra al passeig.

L’arbre solar, amb estructura d’acer galvanitzat, es composa de dos pilars o troncs en contacte amb el terreny, format a la vegada per tres braços o tubs metàl·lics que es modelen en l’espai fins a formar tres superfícies de captació amb una alçada de 9 metres. Al seus extrems aniran instal·lades 40 plaques solars de 80 vats per a un total de 3.2 KW de potència màxima.

La pèrgola solar, tindrà un caràcter funcional i d’estalvi energètic ja que servirà per a utilitzar l’energia emmagatzemada en l’enllumenat ornamental de la plaça. L’energia servirà per subministrar electricitat a les 52 tires de LED de dos metres de longitud cadascuna, en total 104 metres, distribuïdes pel passeig de Vara de Rey, plaça des Parc i els voltants del carrer Jaume I.
A més, també donaran energia per a la il·luminació dels 22 focus que estaran repartits a l’estàtua de Vara de Rey i la vegetació singular del passeig, com son els dragos, gran ficus central i la zona de yuccas i cordylines.
La pèrgola fotovoltaica, que inclourà un rellotge i termòmetre  a dues cares, també disposarà de fins a 8 punts de recàrrega per a dispositius mòbils.