abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagenA la sessió plenària també s’ha acordat una bonificació del 3% per domiciliar tots els rebuts de tributs municipals

El Ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat, aquest dijous 26 d’octubre, durant la sessió ordinària, modificar l'ordenança fiscal reguladora de l'impost sobre béns immobles per baixar impostos gràcies a una rebaixa de l’IBI immobles d’ús residencial del 0,73% al 0,69%, iniciativa que equivaldrà a un estalvi per a les famílies d’entre uns 50 i 90 euros.

“Davant l’actual ordenança reguladora de l’impost sobre béns immobles de data 12 de novembre de 2019, que en l’actualitat regeix, i a l’actual situació econòmica i social del municipi, és voluntat d’aquest Equip de Govern la revisió i adequació d’aquest impost a les circumstàncies d’avui en dia. Per això, el tipus de gravamen de l’impost sobre béns immobles aplicable als urbans d’ús residencial serà del 0,69% (abans 0,73%). això no obstant, s’aplicarà un tipus diferenciat del 0,73% a un màxim d’un 10% dels béns immobles del municipi de naturalesa urbana, exclosos els d’ús residencial, que per cada ús tenguin un valor cadastral major”, ha explicat la segona tinent d’alcalde i regidora de Servei d'Atenció al Ciutadà, Recursos Humans i Recursos Econòmics, Gema Marí, qui ha posat com a exemple que un habitatge amb un valor cadastral de 100.000 euros es beneficiaria d’una rebaixa d’uns 60,70 euros; un amb valor cadastral de 137.500, 83,46, i un de 150.000, 90 euros.

“Aquesta baixada d’impostos [aprovada amb els vots a favor dels grups municipals del PP, Vox i Unides Podem] suposarà una menor tributació per als contribuents del municipi equivalent a 1.277.812,19 € per a l’exercici 2024 i següents, estalviant-se entre 50 € i 90 € per rebut emès. Avui és un dia per celebrar que després de tants d’anys l’Ajuntament d’Eivissa aplica mesures per minorar la pressió fiscal dels vesins i vesines de la nostra capital”, ha considerat Marí.

A més, també s’ha modificat l’article 3.5 per establir una bonificació per domiciliar els rebuts amb un 3% de la quota de l’impost sobre béns immobles a favor d’aquells subjectes passius que domiciliïn els seus rebuts, amb una rebaixa màxima de 30 € per rebut emès. També s’estableixen bonificacions de la quota íntegra de l’impost per als béns immobles en els quals s’hagin instal·lat sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol, durant els 5 anys següents a la instal·lació: un màxim d’un 40% per als immobles d’ús residencial i un 10%, per a la resta.

A la sessió plenària ordinària d’avui també s’ha aprovat inicialment la modificació del Reglament d'honors i distincions per incloure els Premis de Cultura d’Eivissa, i així reconèixer la gran aportació a la nostra ciutat del sector cultural, i s’ha acordat inicialment la modificació del Reglament de protocol i cerimonial.

Un altre dels punts destacats de l’odre del dia és el referent a l'aprovació de sancions greus en matèria de protecció animal: a la sessió ordinària del ple d’aquest dijous s’ha donat llum verda a tres sancions per valor de 2.100,2 euros.

Per una altra banda, sobre les mocions, el ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha votat el següent:

  • Moció amb proposta d'acord que presenta el Grup Municipal Popular en relació al funcionament de l'oficina de trànsit local d'Eivissa: aprovada.
  • Moció amb proposta d'acord que presenta el Grup Municipal Socialista en matèria d'habitatge: rebutjada.
  • Moció amb proposta d'acord que presenta el Grup Municipal Socialista en favor de la gratuïtat del transport públic per a l'any 2024: rebutjada.
  • Moció amb proposta d'acord que presenta el Grup Municipal Socialista sobre el nomenament del representant al Consell d'Administració de l'APB: rebutjada.
  • Moció amb proposta d'acord que presenta el Grup Municipal Socialista sobre carrils bici: rebutjada.
  • Moció amb proposta d'acord que presenta el Grup Municipal Socialista sobre el Centre de Baixa Exigència Es Gorg. S’ha votat per punts i s’ha donat llum verda al primer i al quart.

 

Wpp