Febrer 25, 2024

ajuntamentdaltvila

cursa1La Cursa Patrimoni Eivissa 2023 va prenent forma. El seu 10K homologat frenètic amb Dalt Vila i el Passeig Marítim d'Eivissa com a escenari sedueixen a corredors populars, però també als millors atletes nacionals, que converteixen a Eivissa en la major concentració de talent esportiu d'Espanya en el tancament al Circuit de Carreras de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya.

"És un orgull per a Eivissa formar part del circuit de carreres Patrimoni de la Humanitat. La ‘Cursa Patrimoni’ no és només una carrera, és una celebració de la nostra història, cultura i tradició. Cada pas que es dona en aquesta carrera és un homenatge a la riquesa patrimonial d’Eivissa i un recordatori de la importància de preservar-la per a les generacions futures. Per tot això, aquesta carrera és una de les grans apostes del nostre municipi per a posicionar la capital de l'illa com a referent turístic esportiu", ha manifestat la regidora d'Esports de l'Ajuntament d'Eivissa, Ana Ferrer.

cursa2Yago Rojo i Tariku Novales donarán lluentor a la Cursa Patrimoni 

En aquest marc, la Cursa Patrimoni Eivissa proposa grans emocions. Enguany, la nostra marató nacional estarà perfectament representat amb dues dels seus grans referents: Yago Rojo i Tariku Novals. El madrileny Yago Rojo, de l'equip HOKA, arribarà a Eivissa després de desafiar-se en la Marató de València a la recerca de la seva millor marca en la distància (2.08:56), sempre amb els Jocs Olímpics de París en el punt de mira. Vell conegut a l'illa, ja va participar en l'edició 2019 de la Cursa Patrimoni Eivissa, on va quedar en quarta posició amb un temps de 30:27, a menys d'un minut del guanyador, Rodrigue Kwizera.

Mentrestant, el gallec Tariku Novals arriba a Eivissa per totes en la seva estrena, després de viure la passada edició des de fora, com a part de l'organització. Component de la Selecció Espanyola de marató en els passats Mundials de Budapest, Tariku té l'honor de ser l'habitació maratoniana més ràpida de la història, amb els 2.07:18 que va signar l'any passat a València, que li valen per a tenir la mínima per a París 2024 sota el braç. Tot un talent, té una millor marca en 10K de 29:12, de la Sant Silvestre Vallecana de 2018, que de ben segur intentarà rebaixar a Eivissa.

cursa5

 

 

 

 

 

Laura Luengo estrenará rècord d'Espanya a Eivissa

La prova femenina no es quedarà a la saga. L'extremenya Laura Luengo ve de volar a València per a destrossar el rècord d'Espanya de mitja marató, amb 1.09:41. La vigent campiona nacional de mitja marató i tercera en 10K, serà la gran estrella femenina en la Cursa Patrimoni Eivissa.

cursa3

 

 

 

 

 

No li ho posarà fàcil la burgalesa Lidia Campo. Tota una lluitadora, buscarà a Eivissa l'epíleg a una temporada de somni per a ella, amb un quart lloc en els Campionats d'Espanya d'aquest estiu, en 5.000 metres, a més d'un cinquè lloc en 10K en ruta i un top 10 en els nacionals de cross.

cursa4

 

 

 

 

 

Recorregut renovat i més volador que mai

Amb aquestes grans figures del nostre atletisme, la Cursa Patrimoni Eivissa va perfilant una edició en la qual se somia amb rècords. Cal recordar que en la passada edició, Adel Mechaal va signar en la capital d'Eivissa la segona millor marca de la història en 10K, amb un temps de 28:53.

Enguany, l'aposta guanya força, amb un recorregut retocat per a fer-lo encara més ràpid. Homologat per la Reial Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA), la Cursa Patrimoni Eivissa donarà dos girs a un circuit de 5 quilòmetres completament pla, amb sortida i arribada en Carrera de Joan Xicó, en un autèntic viatge pel passeig marítim i el port esportiu d'Eivissa, i amb l'antiga ciutat emmurallada com a teló de fons.

Les inscripcions per a la Cursa Patrimoni Eivissa, prova impulsada per l'Ajuntament d’Eivissa, estan obertes per a corredors populars al preu de 10 euros en la web oficial de la carrera: https://ibizacursapatrimoni.com/ 

VI Circuit de Carreres Ciutats Patrimoni de la Humanitat 2023 

El Circuit de Carreras de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya pretén donar a conèixer les 15 ciutats espanyoles Patrimoni de la Humanitat, i fomentar l'activitat física i esportiva, propiciant l'ocupació del temps d'oci en una de les pràctiques esportives més comunes i de fàcil pràctica.

L'IV Circuit de Carreras Ciudades Patrimoni de la Humanitat reuneix proves de distàncies diverses, des de 10 quilòmetres a mitjana marató, totes elles transcorrent totalment o parcialment en la zona patrimonial de cadascuna de les 15 ciutats que ho componen enguany: Alcalá de Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa/Ibiza, Mèrida, Salamanca, Sant Cristòfor de la Llacuna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda. Aquells participants que hagin format part de, almenys, 4 proves pertanyents a aquest circuit, tindran presència en la classificació final del circuit, els premis del qual es lliuraran a Eivissa.

 

XIII CURSA PATRIMONI EIVISSA 2023 

Data: 9 de desembre. 

Hora: 16.30 hores. 

Distància: 10 quilòmetres homologats. 

Inscripcions: 10 euros (10K). Carreres per a categories inferiores, gratuïtes. 

https://ibizacursapatrimoni.com/ 

Wpp