abril 28, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagen

El Consell Insular aportarà enguany 1,5 milions d’euros que serviran per executar la segona fase de la remodelació de l’Avinguda d’Espanya

L’Ajuntament comptarà amb quatre anys per justificar aquesta despesa, gràcies a una disposició que el Consell d’Eivissa va impulsar a la Llei de Consells

El president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, la consellera de Cooperació Municipal, Maria Fajarnés, l’alcalde d’Eivissa, Rafel Triguero, i la primera tinent de batle i  regidora de Recursos Econòmics, Gemma Marí, s’han reunit avui per firar el Conveni de la Llei de Capitalitat de l’any 2023 que compromet el Consell Insular a abonar enguany un total d’1,5 milions d’euros, fruit de la Llei 16/2019, de 8 d’abirl, de l’estatut especial de la capitalitat de la ciutat d’Eivissa.

Tal com es va acordar en sessió del Consell de Capitalitat celebrada el 19 d’octubre de 2023, el Consell d’Eivissa comprometia aquesta quantitat per al projecte de remodelació de l’Avinguda Espanya.

El president Vicent Marí ha explicat que “avui s’ha donat compliment a allò que marca la Llei de Capitalitat i que han de servir per pal·liar les externalitats derivades de la condició de capital de l’illa. La novetat enugany és que l’Ajuntament tendrà quatre anys per executar i justificar les obres que es faran, gràcies a una modificació de la Llei de Consells impulsada per part del Consell d’Eivissa. Això dóna tranquil·litat als ajuntaments que tenen temps de redactar, executar i justificar grans projectes que han d’ajudar a modernitzar la Ciutat d’Eivissa”.

D’altra banda, l’alcalde Rafel Triguero ha agraït al Consell d’Eivissa “el compromís amb la Ciutat d’Eivissa a què avui donam forma acompanyat del compromís d’abonar aquests diners abans d’acabar l’any. Tenim l’objectiu de remodelar aquesta avinguda en els propers anys, sense esgotar el termini màxim de 4 anys, com a part d’un objectiu de millorar i modernitzar la nostra ciutat durant aquesta legislatura”.   

Wpp