abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

L’Ajuntament d’Eivissa oferirà un curs de formació sobre família i gestió tecnològica els dies 22, 24 i 30 de gener i l’1 de febrer al Casal d’Igualtat, de 16 a 18 hores. Les inscripcions es poden fer al següent enllaç https://forms.gle/3gGMA9MeW63MN25m7 o per telèfon cridant al 971 39 76 00. A més, per facilitar l’assistència a les famílies, la regidoria de Benestar Social ha previst tallers infantil per als menors mentre els participants realitzen les sessions.

 

“En l'actualitat és habitual que les famílies demanin ajuda per afrontar l'ús de pantalles per part dels i les menors, atès que tenen dificultats per a realitzar una gestió adequada i des de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa volem ajudar els progenitors a gestionar aquestes situacions”, ha manifestat la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa, Lola Penín, qui afegeix que es tracta d’una iniciativa destinada a afavorir els espais de convivència familiar i per això s’han d'identificar els models més saludables de gestió de pantalles en la llar. 

 

De fet, professionals de diferents àmbits (educatiu, social, psicològic, sanitari, judicial…) observen com l'ús de pantalles per part de nens i adults augmenta exponencialment cap a pràctiques cada vegada més problemàtiques i que provoquen “obesitat digital”. Al mateix temps, ateses les preocupacions expressades per diferents famílies a causa de la dificultat de la gestió de la tecnologia per part dels més petits i tenint en compte que la família té una importància primordial en l'educació tecnològica, s'ofereix una formació per a famílies amb fills que cursen infantil i primària.  

 

Aquest programa de formació a famílies, impartida pel director de Benestar Social, Iván Castro, s’organitza a través de la línia d'acció a famílies del Pla Nacional sobre Drogues, en col·laboració amb ADES (Associació per al desenvolupament de programes socials). Alguns dels continguts que es tractaran durant aquest curs són com abordar l'ús tecnològic en la llar, l’efecte de la tecnologia sobre els menors, classificació de continguts tecnològics, riscos de la tecnologia i l’adequació de la tecnologia als cicles d'edat.  

 

En cas de rebre més inscripcions de places ofertades, l’Ajuntament d’Eivissa crearà una llista d’espera per oferir una formació addicional a totes les persones interessades en aquestes sessions de la iniciativa ‘Família i gestió tecnològica’.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wpp