abril 28, 2024

ajuntamentdaltvila

L’Ajuntament estrena un programa d’itineraris patrimonials amb motiu de la celebració dels 25 anys de la declaració d’Eivissa Patrimoni de la Humanitat. ‘Eivissa Patrimoni Mundial’, ‘Dalt Vila arqueològica’, ‘La fortificació d’Eivissa’ i ‘Els carrers de Dalt Vila’ són els itineraris programats pel Centre d’Interpretació Madina Yabisa. Aquest diumenge 4 de febrer s’oferirà la primera ruta, a les 10:30 hores. El punt de trobada es confirmarà quan es completa la inscripció, que es realitza per telèfon (971 39 23 90) per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

El Departament de Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa ofereix quatre itineraris diferents per les persones interessades:

EIVISSA PATRIMONI MUNDIAL

És una invitació a conèixer el patrimoni declarat de la ciutat d’Eivissa; Dalt Vila i les Muralles Renaixentistes i la seua relació amb els altres béns Patrimoni Mundial de l’illa; el jaciment fenici de sa Caleta, la Necròpolis des Puig des Molins i les praderies de Posidònia oceànica. “L'objectiu és establir el contacte visual entre la ciutat i la resta dels llocs declarats perquè es pugui entendre la simbiosi entre la història i la naturalesa de l'illa que va motivar el reconeixement de la categoria mixta d'Eivissa, Biodiversitat i Cultura”, ha manifestat el regidor de Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, Juan Flores.

 

Es programa una vegada al mes en cap de setmana, els següents dies:  Diumenge 4 de febrer / Dissabte 9 de març / Diumenge 7 d’abril / Dissabte 4 de maig / Diumenge 6 d’octubre / Dissabte 2 de novembre / Diumenge 1 de desembre.

 

DALT VILA ARQUEOLÒGICA

La història d’Eivissa és mil·lenària: en els carrers i sota els edificis roman l’empremta de les primeres civilitzacions que poblaren l’illa. Es mostren els jaciments arqueològics conservats Dalt Vila que permeten conèixer l’origen i l’extensió de la ciutat a l’antiguitat. Es visiten les restes de la ciutat fenici púnica trobades a l’edifici del Museu d’Art Contemporani i es mostraran altres vestigis conservats a l’entramat de la ciutat actual com els del carrer de Santa Maria.

 

Es programa en cap de setmana, els següents dies: Dissabte 17 de febrer / Diumenge 24 de març / Dissabte 14 desembre

 

LA FORTIFICACIÓ D’EIVISSA

La ciutat té una de les millors muralles, amb baluards de l’època renaixentista, conservades a la Mediterrània occidental. Es proposa un recorregut per la fortificació a la vegada que s’explica el valor tècnic i enginyós d’aquest sistema defensiu que substitueix les antiquades muralles medievals, els vestigis de la qual encara són visibles en l’entramat de la ciutat. La visita està dirigida a conèixer com es varen modernitzar i millorar les defenses de la ciutat amb la construcció de la fortificació amb baluards. Es farà una introducció a la cartografia del segle XVI il·lustrativa de la concepció dels recintes fortificats i les seues fases constructives, destacant els valors de la fortificació que la fan Patrimoni de la Humanitat.

 

Es programa en cap de setmana, els següents dies: Dissabte 27 d’abril / Diumenge 19 de maig

 

ELS CARRERS DE DALT VILA

És tracta d’un passeig destinat a descobrir els carrers i els racons més recòndits de la ciutat vella i que encara conserven el caràcter del passat, explicant la seua evolució urbana. L'origen de la ciutat es remunta a l'època antiga i va tenir continuïtat a les fases posteriors. Es farà un recorregut pels carrers heretats de l'època medieval, directament relacionats amb la configuració de la madina andalusina, espai urbà que va ser ampliat després de la construcció de les muralles renaixentistes.

 

Es programa en cap de setmana, els següents dies: Dissabte 19 d'octubre / Diumenge 17 de novembre

 

 

Wpp