abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagen

L’Ajuntament d’Eivissa continuarà amb les actuacions per evitar l’abandonament de turismes i adoptarà mesures per l’ordenació de l’estacionament al municipi.

Per exemple, reduint el temps màxim que un vehicle pot estar aparcat a la mateixa zona per facilitar la rotació, limitant a 72 hores l’estacionament a pàrquings dissuassius i restringint l’accés de vehicles de grans dimensions.

El Pla de xoc contra els vehicles abandonats al municipi va començar el passat 8 de març amb una intervenció policial a la zona de sa Joveria, on es varen identificar 53 vehicles. L’article 57 de l’ordenança municipal de circulació limita l’estacionament d’un vehicle a la mateixa zona a un màxim de 15 dies. Per tant, a partir dels 15 dies, si la Policia Local comprova que els vehicles inspeccionats continuen allí es podran interposar denúncies. A més, els agents també comprovaran si els vehicles disposen de la pertinent assegurança obligatòria (no comptar amb ella pot implicar una sanció de 900 euros) i si han passat la Inspecció técnica de vehicles, ITV (no haver-la passat durant la data corresponent està penalitzat amb 200 euros).

L’Ajuntament d’Eivissa ha recordat que aquesta actuació a Sa Joveria es va iniciar a causa de les queixes per les males condicions en les quals es troba la zona, on també s’havien concentrat residus i escombraries que suposaven un risc d’incendi. En tan sols dos dies el servei municipal de Neteja va retirar més de 5.000 kilos.

A més, aquesta iniciativa contra els vehicles abandonats s’ampliarà a altres zones del municipi on s’han detectat concentracions d’abandonament de cotxes i de vehicles aparcats durant més de 15 dies amb l’objectiu de millorar l’ordenació de l’aparcament i afavorir la rotació de turismes. A més, l’Ajuntament d’Eivissa està analitzant modificacions en l’ordenança de circulació per, en cas de necessitat, adaptar-la a la futura Zona de Baixes Emissions que marca la llei a les administracions insulars i als ajuntaments de més de 50.000 habitants.

Wpp