abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagenLa segoviana Águeda Marqués, quarta atleta espanyola més ràpida de la història de 10K en ruta, es postula com la gran rival de Laura Luengo per al triomf.

Beatriz Álvarez, recentment bronze al nacional de 10.000 metres de Gavà, reforça una prova femenina de gran nivell. El llegendari Reyes Estévez desafiarà el rècord d'Espanya de la categoria d'edat Màster 45, fet que implicaria volar per sota de 29:37. Les inscripcions encara estan obertes a www.10kcursapatrimoni.com

Eivissa, 27 de març. Aquest dissabte, Eivissa serà l'epicentre de l'atletisme a casa nostra. La Cursa Patrimoni de l'Ajuntament d'Eivissa s'ha proposat trencar els murs i posicionar la prova com la cursa més ràpida del país. Per això, comptarà amb una participació estel·lar, que promet, si la meteorologia respecta, uns cronos d'autèntic somni.

La segoviana Àgueda Marques s'uneix a la Cursa Patrimoni d'Eivissa amb un sol objectiu al cap: la victòria. Per això, haurà de superar la plusmarquista i campiona nacional de mitja marató, Laura Luengo, en el que s'espera que sigui el gran duel de la jornada de dissabte. Águeda Marqués arriba a Eivissa amb una millor marca a 10K en ruta de 31:58, la quarta millor marca de la història al nostre país.

Beatriz Álvarez, recent bronze al Campionat d'Espanya de 10.000 metres, juntament amb la plusmarquista argentina de 10K en ruta (32:47), María Luz Tesuri, la vigent subcampiona d'Europa per equips, Cristina Espejo, la campiona nacional de cross a 2022, Carla Gallardo. o una mítica de la prova, Azucena Díaz, donaran forma a una espectacular prova femenina, en què el rècord de la Cursa Patrimoni d´Eivissa està en greu perill, actualment en mans de Lidia Campo des del passat any amb 33:52.

 

Adel Mechaal i Reyes Estévez, a buscar el rècord d'Espanya del 10K en ruta

 

Tot i la qualitat de la prova femenina, Adel Mechaal centrarà totes les atencions. Des de la darrera edició ha treballat de la mà amb l'organització de la Cursa Patrimoni d'Eivissa per polir el circuit i comptar les millors condicions per desafiar el rècord d'Espanya de 10K en ruta, que aconseguia al gener Abdessamad Oukhhelfen a València (27: 44).

Per aconseguir-ho, Adel Mechaal sortirà el primer quilòmetre a 2.46, amb l'objectiu de passar l'equador de la prova, la primera volta a aquest frenètic circuit pel passeig marítim d'Eivissa a 13.50. Un objectiu ambiciós per al qual el català s?està preparant a consciència després dels Mundials short track de Glasgow, amb una concentració en altura.

Un altre rècord d'Espanya, el de Màster 45, és el nou desafiament de tota una llegenda de l'atletisme que viu una segona joventut als 47 anys. Reyes Estévez, campió europeu i medallista mundialista en 1.500 metres, buscarà aquest dissabte la plusmarca nacional M45 que ostenta Driss Lakhouaja ​​Allah des del 2018 amb 29:37. Coneixent el de Cornellà, si el vent no complica el desafiament, pot ser una jornada de rècords aquest dissabte.

A més d'Adel Mechaal i Reyes Estévez, a la llista de sortida trobem dos dels maratonians que estaran als Jocs Olímpics de París, Tariku Novales i Yago Rojo, en plena preparació per al desafiament olímpic, així com el polivalent Andreu Blanes.

La Cursa Patrimoni d´Eivissa tindrà el seu tret de sortida a les 15.30 hores amb les proves de categories inferiors, completament gratuïtes, per promocionar l'esport entre els més petits en aquesta setmana tan festiva. A les 16.00 hores arribarà el moment de la gent gran, amb la clàssica 10K Cursa Patrimoni i la 5K Toni Costa Balanzat, que s'uneix aquest any a l'agenda de la prova.

A més, la Cursa Patrimoni d'Eivissa servirà d'escenari per al Campionat de les Illes Balears de 10K en ruta. D'aquesta manera, els millors atletes de la regió es donaran cita a Eivissa aquest dissabte a partir de les 16.00 hores per dirimir els llocs d'honor a les categories sub20, sub23 i absoluta, tant masculina com femenina, així com per clubs.

La Cursa Patrimoni d'Eivissa commemora aquest any el 25è aniversari d´Eivissa com a Ciutat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. A més, la prova forma part del Circuit de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, que recorrerà les 15 ciutats que compten amb aquesta distinció al nostre país.

Les inscripcions per a totes les proves que componen la Cursa Patrimoni d´Eivissa estan obertes a la web oficial de la cursa (www.10kcursapatrimoni.com) al preu de 10 euros i 6 euros per a les proves de 10 i 5 quilòmetres respectivament.

 

Afectacions a la circulació de vehicles durant la Cursa Patrimoni d'Eivissa

 

Amb motiu del desenvolupament de la prova, des de les 15:30 fins a les 18:00 hores del proper dissabte 30 de març, la circulació de vehicles es veurà afectada o prohibida a l'avinguda de Santa Eulàlia del Riu, rodona dels podencs, passeig Joan Carles I, avinguda de 8 d'agost, carrer del Diputat Josep Ribas al tram comprès entre el carrer Gaspar Puig i l'avinguda de Santa Eulàlia del Riu, carrer Gaspar Puig al tram comprès entre el carrer Carles III de Diputat Josep Ribas, carril esquerre de l'avinguda Bartomeu Rosselló, carril dret de l'avinguda d'Ignasi Wallis i el carril esquerre del carrer de compte de Rosselló.

Així mateix, estarà prohibit l'estacionament de 06:00 a 18:00 hores a l'avinguda d'Ignasi Wallis al tram comprès entre el passeig de Vara de Rei i l'avinguda de Bartomeu de Rosselló i passeig de Joan Carles I.

 

Mes informació: https://10kcursapatrimoni.com/

Wpp