Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Meritxell GenéL’Ajuntament d’Eivissa ha organitzat un diverses activitats per celebrar enguany la Diada de Sant Jordi, el pròxim dia 23 d’abril. A la fira de llibres, que s’ubicarà al passeig de Vara de Rey, s’hi sumen visites comentades al centre d’interpretació de Madina Yabisa, obsequi de llibres a les persones que visitin visitar els museus i un concert al Parc Reina Sofia, el dia 25 d'abril.

El passeig de Vara de Rey comptarà amb més d’una vintena de parades de venda de llibres i acollirà la signatura de llibres per part d’autors i autores al llarg de tot el dia. En aquesta edició es comptarà amb les parades de les llibreries Hipérbole, Barco de Papel, sa Cultural i Mediterrània i les editorials de Miquel Costa, Kidsbiz, Balàfia Postals i Edicions aïllades.

Pel que fa a les entitats i organitzacions es comptarà amb l’Institut d’Estudis Eivissencs, ERC, Fundación Conciencia, Asociación Celeste Ibiza, Nova Àrea i l’Associació Espanyola contra el Cáncer, entre altres. Els autors que comptaran amb parada són Vicent Serra Torres, Alessandra Rossin, Vicent Rosselló Marí, Meritxell Rius, Marcelo Medina Verdugo i Flavia Elizabeth Pérez. També estarà al passeig de Vara de Rey la floristeria Es Baladre.

Entre els autors i autores que estaran a la carpa enguany es troben Joan Escandell i Lluís Ferrer Ferrer, Joan Costa i Cristina A. Tur, Josep Colonques i Joan Obrador Ribas, Xicu Castelló Ferrer, Felip Cirer Costa, Elena Llorente, Josep M. Prats Marí, Bartomeu Ribes, Cristina Roldán Ripoll, Antonella Anedda, Josep Joan i Marí, Pep Xomeu i Ramón Mayol, JL Parajuà, Maria Antònia Cirer Costa, Vicent Ferrer Mayans, Iolanda Bonet, Bernat Joan, Cristina Ramon Guasch i Eva Tur Antonio.

La fira comptarà amb totes les mesures de seguretat i els protocols establerts per Sanitat per fer front a la COVID-19.

Sant Jordi també se celebrarà als museus. Dins de les activitats organitzades per celebrar aquest dia, hi haurà visites comentades al Centre d’Interpretació de Madina Yabisa els dies 23, 24 i 25 d’abril. Les persones interessades i grups familiars que participen a aquestes rutes o visitin el museu, rebran com a obsequi el llibre ‘De la fortificación de Yviça’, de Fernando Cobos i Alicia Cámara. Per participar és necessari reservar al telèfon 971 392 390 o al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Per la seua part, el Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE), donarà com a obsequi als seus visitants els dies 23, 24 i 25 d’abril, el catàleg de l’exposició ‘Teoría de l’Alegria’, amb la que es va commemorar el 50 aniversari del museu.

La celebració de la Diada es tancarà diumenge 25 d’abril amb un concert que posarà música a la literatura. La cantautora i poeta Meritxel Gené, presentarà a Eivissa el seu darrer disc ‘Sa tanca d’allà dins’, un treball que desgrana alguns dels poemes que formen part del seu primer llibre, ‘Després dels esbarzers’ (Pagès Editors). A més, l’artista llegirà i cantarà poemes d'autores i autors com Maria Mercè Marçal, Felícia Fuster, Marià Villangómez, Joan Barceló i Concepció G. Maluquer.

L’esdeveniment tindrà lloc a les 19 hores al Parc Reina Sofia i l’entrada serà gratuïta, prèvia reserva a la web www.eivissa.es. Aquesta activitat està organitzada per la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Eivissa i finançada pel Govern de les Illes Balears, a través de l'Institut Balear de la Dona i pel Ministeri d'Igualtat, Secretaria d'Estat d'Igualtat i Contra la Violència de Gènere.

Wpp