abril 18, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Said DokinsL’artista Said Dokins participa en el BLOOP Festival amb una exposició efímera en la que fusiona grafiti, tradició i història al baluard de Sant Joan.

L’artista Said Dokins participa aquest dijous 18 d’agost en el Festival Internacional d’Art Proactiu BLOOP amb una exposició que fusiona grafiti, tradició i història. La mostra que només es podrà veure demà de 18 a 22 hores, estarà a a garita del baluard de Sant Joan i es basa en acolorides pintures de cal·ligrafia que crean un contrast màgic amb l'entorn patrimoni mundial de Dalt Vila.

Said Dokins ja havia participat en altres edicions del BLOOP. Considerat un dels millors artistes mexicans, segons Forbes, a la ciutat d’Eivissa ha realitzat un mural en parella al CEIP Sa Graduada, compost per paraules recollides dels infants del mateix col·legi, i també un mural de grans dimensions en l’avinguda d'Ignasi Wallis. Totes dues peces van ser realitzades en col·laboració amb persones de la ciutat i unint-les a través de l'art.

Dokins ha desenvolupat una cal·ligrafia única, combinant estils tradicionals d'occident amb orient i escrivint-los en forma de grafiti, denominat caligrafiti.

Said Dokins

És un artista mexicà contemporani interessat en el desplaçament del signe lingüístic i les seves múltiples possibilitats estètiques en relació amb el context i la història.

Ja sigui en grans murs en l'espai públic o mitjançant instal·lacions i escultures sobre diversos suports -que fins i tot inclouen la fugacitat de la llum, amb peces efímeres suspeses en l'aire, llegibles solament capturant el temps, la seva obra crea universos semàntics on les paraules són mal·leables i les lletres desafien limitacions alfabètiques per a teixir distorsions de significat que vinculen l'espai urbà amb moments, persones o mons.

Wpp