Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Viu la PosidòniaEl projecte "Viu la posidònia", que és un producte de turisme actiu i d’experiències, inclou activitats de difusió i conscienciació a les tres comunitats.

El Ministeri de Turisme ha publicat la resolució provisional de la convocatòria al Programa «Experiencias Turismo España» on s’otorguen 1.157.380 euros al projecte "Viu la posidònia"» presentat pels ajuntaments d’Eivissa, Dénia i Cambirls. Aquesta convocatòria forma part del Plan de Recuperación, Transformación y esiliencia finançat amb Fons Europeus Next Gen.

L’Ajuntament d’Eivissa va iniciar el 2017 aquest projecte, conscients de la necessitat de donar a conèixer i difondre un dels valors naturals més importants de la ciutat i inclòs dins de la declaració de Patrimoni Mundial per la Unesco.

L’objectiu del programa "Viu la posidònia" és visibilitzar i millorar la imatge d’aquesta planta mil·lenària, implicant a tots els sectors productius de l’illa com el sector gastronòmic i comercial, la Confraria de Pescadors, artistes i joiers de l’illa en la necessitat de protegir la posidònia i fer molta pedagogia d’una manera didàctica i entretinguda cap a la ciutadania.

La regidora de Turisme, Dessiré Ruiz ha destacat que ‘aquesta és una mostra més de que la posidònia és un valor actiu i amb un retorn en la indústria turística, però necessita de preservació, conservació i una gestió sostenible’. També ha explicat que ‘és l’únic projecte de Balears en aquesta convocatòria i tan sols 36 han estat seleccionats a tot l’Estat i un exemple de la línia de feina de l’Ajuntament en treballar per un turisme més sostenible, respectuós amb l’entorn, el patrimoni i el medi ambient contra un model turístic de masses i excessos que s’està perpetuant a altres indrets de l’illa amb total impunitat’.
Aquest és l’objectiu també del projecte conjunt entre les tres institucions: la creació d’un producte turístic experiencial i ecològic. Una activitat de petjada de carboni zero que afavoreixi el coneixement sobre una part de l'ecosistema marí, imprescindible per a la conservació de la biodiversitat en la costa, i que situarà les tres ciutats com a destinacions potencials per a les persones ja sensibilitzades cap al medi ambient. Tot això a través d'un conjunt d'activitats compatibles amb el gaudi de les platges i la realització de pràctiques d'oci actiu i saludable.

El programa "Viu la posidònia", organitzat per l’Ajuntament d’Eivissa, va guanyar el Premi Alimara, el guardó de caràcter internacional i de gran prestigi al món del turisme, en la categoria de turisme responsable i sostenible al 2018. Des d’aquell moment, no s’ha deixat de celebrar cada any. Al llarg d’aquests anys s’han realitzat campanyes de suport i difusió dels valors juntament amb les entitats ecologistes Gen, Amics de la Terra i del biòleg Manu San Felix, empreses col·laboradores com Scuba Ibiza i Anfibios Kaiac Ibiza exposicions, sortides a la mar amb professionals de la fotografia i també dirigides al públic general. També s’han realitzat jornades de conscienciació amb els treballadors i treballadores del sector hoteler de manera que cadascun es converteixi en un ‘ambaixador’ i ‘ambaixadora’ de la posidònia.

Wpp