Setembre 27, 2022

ajuntamentdaltvila

Notícies

La Policia Local d’Eivissa interposa 32 denúncies a conductors de Vehicles de Mobilitat Personal per incomplir l’Ordenança Municipal de Circulació

Policia LocalLa Policia Local d'Eivissa ha interposat 32 denúncies a conductors de patinets elèctrics per incompliments a l’Ordenança Municipal de Circulació que regula l’ús de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP). Les infraccions es van detectar la setmana passada a controls ubicats a diferents punts del municipi.

La majoria de les denúncies han estat per no portar armilla reflectant; circular per la vorera i no respectar els semàfors en fase vermella.

Llegeix més...

100 quilos d'escombraries en la primera jornada de neteja del programa de conscienciació mediambiental ‘Viu la Posidònia’

pisodinianeteja1El programa ‘Viu la Posidònia’ de l’Ajuntament d’Eivissa ha començat aquest cap de setmana la seua sisena edició amb una jornada de neteja amb la qual s’han extret més de 100 quilos d’escombraries de la mar. El programa de l'Ajuntament d’Eivissa continua fins al 4 de desembre amb un ampli ventall d'activitats en la naturalesa, art, educació i degustacions gastronòmiques en 12 restaurants de la ciutat.

Llegeix més...

Createc '22 obre les inscripcions per a les jornades tecnològiques d’octubre.

createc1Les segones Jornades de Creativitat, Innovació i Tecnologia, Createc'22 han obert les seves inscripcions gratuïtes a través de la web districte07800.cat per a assistir a les ponències, debats i tallers de Createc Pro i Createc Jove, i per a sumar-se a la marató tecnològica Hackathon Createc '22. Les jornades, organitzades per l’Ajuntament d’Eivissa, comptaran enguany amb gairebé 70 experts en tecnologia.

Llegeix més...

Comença la segona fase de les obres de la nova avinguda d’Isidor Macabich al tram comprès entre el carrer del Bisbe Abad y Lasierra i carrer d’Extremadura

sinimagenLes obres avancen amb els terminis previst i a finals de la pròxima setmana s’habilitaran les voreres des del carrer de Madrid fins la plaça d’Enric Fajarnés. Aquest tram es suma a la vorera dreta d’Ignasi Wallis al carrer de Madrid que ja està operativa. Les obres de la nova avinguda d’Isidor Macabich avancen dins els terminis prevists i a partir del dilluns 26 de setembre s’iniciarà la segona fase de les obres al tram comprès entre el carrer del Bisbe Abad y Lasierra i el carrer d’Extremadura. Aquesta fase, que ja s’està realitzant al tram entre l’avinguda d’Ignasi Wallis i el carre del Bisbe Abad y Lasierra.

Llegeix més...

Els ajuntaments d’Eivissa i Sant Josep de sa Talaia presenten als agents econòmics i socials la reforma de la principal avinguda de Platja d’en Bossa, que comença a executar-se la primera setmana d’octubre

cetis

Els alcaldes de Sant Josep, Ángel Luis Guerrero, i de la ciutat d’Eivissa, Rafa Ruiz, han presentat aquest matí la reforma prevista del tram central de la principal avinguda de Platja d’en Bossa, compartida entre els dos municipis, als representants de les entitats veïnals i empresarials d’aquesta zona, en una trobada celebrada a les Oficines Municipals de Sant Jordi amb l’assistència també del tinent d’alcalde d’Hisenda de Sant Josep, Vicent Roselló, i de la regidora de Comerç d’Eivissa, Dessiré Ruiz.

Guerrero ha destacat, després de la reunió, «l’esforç que hem fet des de l’Administració per conciliar els interessos i les necessitats de tots els sectors implicats per poder presentar avui una transformació que té un important suport de tots, tant els vesins que gaudiran d’un espai que volem posar al dia amb aquesta intervenció com els agents econòmics que veuran molt millorat l’entorn dels seus negocis».

L’alcalde ha recordat que amb aquesta transformació es vol «donar el protagonisme a les persones i no als vehicles», tot i que ha anunciat que s’ha buscat una solució per als vesins per tal de que disposin les places d’estacionament que desapareixeran amb aquesta reforma. 

Per la seva banda, l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha afirmat que «la remodelació d’aquest tram a aquest barri ens permetrà resoldre les deficiències  de les infraestructures hídriques i de sanejament, renovant-les de forma integra així com a millorar el rendiment energètic de l’enllumenat públic i incorporar una millora en la mobilitat amb un carril bici. Unes millores mediambientals que acompanyen a les inversions que ha realitzat el sector empresarial als darrers anys i que compta amb el suport i consens tant del veïnat com del sector empresarial».

Aquesta inversió, que rep el finançament del Govern balear a través dels fons extraordinaris activats pel Ministeri d’Indústria Comerç i Turisme arrel de la fallida del touroperador Thomas Cook, permetrà unificar el mobiliari urbà i modernitzar les infraestructures del carrer Murtra jordier, que passa a ser l’avinguda de Pere Matutes en entrar dins el terme municipal d’Eivissa. Tal com es va acordar amb els empresaris i vesins en una trobada anterior, i per tal de poder introduir algunes de les modificacions que demandaven aquests col·lectius, es va decidir ajornar l’inici de les feines al final de la temporada turística.

Així, se’ls ha explicat que a primers d’octubre començaran els treballs de replanteig per poder donar inici a les obres a la segona quinzena del mes. Aquesta important transformació, amb un pressupost d’1,6 milions d’euros, hauria d’estar acabada durant el primer trimestre de l’any vinent o a principis del segon, amb el qual «tota la feina esperam que estigui enllestida abans de la Setmana Santa i a temps per a l’inici de la propera temporada turística», ha explicat el tinent d’alcalde d’Economia, Vicent Roselló.

El projecte unificarà estèticament el mobiliari urbà d’aquest carrer alhora que es milloren les xarxes de serveis, la part més costosa d’aquesta inversió. S’intervendrà a un àmbit de 8.500 metres quadrats d’un tram de carrer de 450 metres que va de l’Hotel Algarb, a l’avinguda Pere Matutes de Vila, on està prevista una nova glorieta que donarà major seguretat al trànsit, fins a la glorieta del final del carrer de la Murtra, com s’anomena aquesta via quan entra al termini municipal de Sant Josep.

A més de la modernització i homogeneització del mobiliari urbà, la actuació preveu la renovació de les xarxes de subministraments per fer més eficient el seu funcionament. 

El representant dels empresaris de Platja d’en Bossa, José Cardona, s’ha congratulat d’un projecte que transformarà tot aquest àmbit i en el que han pogut participar «en tot moment. Hem pres el camí de treballar junts fugint de confrontacions i el resultat ja està aquí». Per la seva banda, en nom dels vesins, Rafel Costa ha assegurat que tots ells esperan «molt il·lusionats» l’inici d’aquesta actuació.

{fastsocialshare}

 

Aquesta intervenció marcarà la línia per a futures actuacions en aquesta zona, que seguiran la pauta estètica que es defineix a partir d’elements que seran emblemàtics com per exemple les noves lluminàries de baix consum, de tres braços situats a diferent alçada per tal d’optimitzar el seu funcionament. De fet, l’alcalde Guerrero ha considerat que és «prioritari» continuar la reforma del tram josepí d’aquest carrer fins a l’hotel Hard Rock, un projecte que ha dit que tendrà un cost de 6,6 milions d’euros i pel que «ja s’està buscant el finançament».

Sa Nansa, El Corsario, Bibo by Dani Garcia i Kaixo, guanyadors de la II Gala de Premis Gastronòmics de la ciutat d'Eivissa

cetis


L’Ajuntament d’Eivissa també ha donat un reconeixement a la Confraria de Pescadors d’Eivissa i Formentera amb motiu del seu centenari.

L’Ajuntament d’Eivissa ha celebrat avui la segona edició del Premis Gastronòmics ciutat d’Eivissa, un esdeveniment organitzat des de la regidoria de Turisme que va sorgir en 2021 amb l'objectiu de, d'una banda guardonar a la restauració per l'esforç i sacrifici dipositat en temps de pandèmia, i per un altre, valorar l'auge de la gastronomia a Eivissa, la seva qualitat i el servei dels restaurants de l'illa.

Enguany els premiats han estat Sa Nansa Eivissa, com a millor restaurant tradicional; BiBo by Dani García, com a millor restaurant conceptual; Kaixo com a millor restaurant de plats i platerets; i finalment, el restaurant El Corsario com a millor restaurant sostenible.

L'Ajuntament d'Eivissa també ha donat un reconeixement especial a la Confraria de Pescadors d’Eivissa i Formentera que enguany celebra el seu centenari.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz ha agraït als guardonats la dedicació i la aportació que fan a la ciutat d’Eivissa i ha assenyalat que ‘aquest premi és un segell de qualitat gastronòmica, però també heu de portar aquest segell amb la responsabilitat que correspon i ser exemplars en aspectes que van més enllà dels sabors, treballant com ja feis, en fer d'Eivissa una ciutat millor’.

Per la seua part, la regidora de Turisme, Dessiré Ruiz, ha recordat que ‘la ciutat d’Eivissa compta amb un sector gastronòmic meravellós i amb aquests premis volem fer-li, una vegada més, un homenatge. Els restaurants premiats són la representació de l’àmplia oferta gastronòmica que tenim al municipi: cuina tradicional, conceptual, de tapes i saludable. Uns guardons més que merescuts amb les que reconeixem a més de la qualitat, l’esforç per mantenir a Eivissa com referent gastronòmic’.

Els premiats han rebut com a obsequi un viatge a un dels congressos de gastronomia més importants del nostre país, San Sebastiàn Gastronomika, que celebrarà la XXIV edició del 2 al 5 d'octubre; una invitació al Congrés gastronòmic Madrid Fusión, del 23 al 25 de gener de 2023 i accés a tots els esdeveniments gastronòmics en els quals participa el Consistori.

El jurat d’aquesta segona edició dels Premis Gastronòmics ha estat compost per: Antonio Beneyto (Vocal de la Reial Acadèmia Gastronòmica d'Eivissa i Formentera), Andrés Rodríguez (President de Spainmedia, Revista Forbes i Tapes), Yolanda Torres (Acadèmica de la Reial Acadèmia Gastronòmica d'Eivissa i Formentera), i Ruth Alejandre (Periodista gastronòmica C.E.O. i fundadora de GastroGurú).

{fastsocialshare}

L’Ajuntament d’Eivissa convida a tots els restaurants del municipi a participar en el concurs Ibiza Slow Burger

ibizaslowburgerLa regidora de Turisme i Comerç de Turisme, Dessiré Ruiz, i el president de la Real Academia de gastronomia de Ibiza y Formentera, Pedro matutes, han presentat avui la primera edició del concur gastronòmic ‘ Ibiza slow Burguer’, que tindrà lloc al municipi d’Eivissa des del dia 15 d’octubre fins el 30 de novembre. Aquesta iniciativa, que es desenvoluparà del 15 d'octubre al 30 de novembre, comptarà amb un jurat compost per periodistes, xefs i crítics especialitzats en gastronomia.

Llegeix més...

Notícies Ecrea
Nombre d`articles:
16