Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Web ArqueologíaEl Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya ha presentat aquesta setmana la "Guia Arqueològica de les Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya", un material que reuneix, per primera vegada en un únic suport digital, tot el patrimoni arqueològic de les 15 ciutats que formen la xarxa: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

Les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya compten amb un patrimoni cultural de valor excepcional del qual el patrimoni arqueològic és part implícita i també explícita del valor universal excepcional de part de les ciutats declarades Patrimoni de la Humanitat d'Espanya. En altres casos, si bé no està inclòs en les seves declaracions, és part inherent de les mateixes, ja que és una mostra destacada del seu llegat històric.

Per tot això el Grup de Ciutats Patrimoni, dins de les tasques vinculades a la gestió i difusió del patrimoni, ha elaborat la Guia Arqueològica de l'Ciutats Patrimoni en format web (www.guiaarqueologicaciudadespatrimonio.org), amb l'objectiu d'identificar i definir el patrimoni arqueològic de cadascuna de les 15 ciutats.

L'accés directe a la nova web està disponible des d'avui dilluns 19 de desembre a la pàgina web del Grup, www.ciudadespatrimonio.org, i en els pròxims dies s'incorporarà a les webs municipals i als portals de turisme de les 15 ciutats que formen la xarxa.

Enllaç a:
· El projecte