abril 28, 2024

ajuntamentdaltvila

El Ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat avui, en sessió ordinària, la creació de 13 noves llicències de taxi per a la prestació del servei de transport urbà de viatgers, sis de les quals ho seran per a vehicles adaptats per a persones amb necessitats de mobilitat, així com la convocatòria per a l’atorgament d’aquestes.

 

A la sessió plenària d’aquest dilluns 29 de gener també s’han aprovat les bases que han de regir l’atorgament de les tretze llicències anteriorment mencionades. La durada de la concessió de la llicència de taxi té caràcter indefinit, excepte renúncia expressa del seu titular o quan concorri alguna de les circumstàncies que donen lloc a la caducitat o revocació de la llicència.

A continuació, a la sessió plenària també s’ha donat llum verda a la proposta d'acord per a la modificació dels Estatuts de la Mancomunitat Intermunicipal de Serveis Públics Insulars. El regidor Manuel Jiménez ha explicat que amb aquests canvis es permet que, si en el futur hi ha algun servei que tenguin interès a mancomunar tan sols alguns dels ajuntaments integrants de la Mancomunitat, puguin utilitzar aquest instrument sense la necessitat de crear una altra nova. A més, es preveuen quotes específiques per aquells serveis adscrits a la mancomunitat per més d'un municipi, però que no es presten a la totalitat dels seus membres, incloent-hi la previsió d'establir partides específiques per despeses generals d'estructura de la mancomunitat per a la prestació dels citats serveis a les quals hauran de fer front únicament els municipis que hagin adscrit el servei. I, finalment, es permet l'exercici de funcions reservades a personal propi de la mancomunitat a funcionaris amb habilitació de caràcter nacional, en cas que no sigui possible cobrir la plaça.

Sobre les mocions, el Ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha decidit:

  • Aprovar la moció presentada pel Grup Municipal Popular per a la dotació de mitjans amb motiu de l'aplicació de la Llei de Benestar Animal.
  • Aprovar els punts 2 i 3 de la moció amb proposta d'acord del Grup Municipal Unidas Podemos sobre funcionaris de presons: El Ple instarà a la Secretaria General de l'Estat a regularitzar els salaris i augmentar el plus d'insularitat per als funcionaris de presons i elevar la categoria dels funcionaris de presons a agents de l'Autoritat per garantir la seva seguretat.
  • Rebutjar una moció amb proposta d'acord del Grup Municipal Unidas Podemos sobre la solidaritat amb Palestina.
  • No acceptar la moció amb proposta d'acord del Grup Municipal Socialista sobre la cursa Patrimoni de la Humanitat.
  • Denegar la moció amb proposta d'acord del Grup Municipal Socialista sobre la restauració de les ajudes autonòmiques a sindicats i patronals.
  • S’han aprovat cinc dels 7 punts (de l’1 al 5) de la proposta d'acord que presenta el Grup Municipal Socialista sobre sensellarisme i habitatge digne.
  • A favor d’un punt de la moció amb proposta d'acord que presenta el Grup Municipal Vox sobre reforç dels treballs de diferents àrees afectades a ses Feixes de Talamanca. En concret, s’ha acordat reforçar la presència policial a la zona per combatre la venda de drogues i dissuadir a consumidors, reduint així la sensació d'inseguretat i els robatoris en la zona.
  • Acceptar un punt de la moció amb proposta d'acord presentada pel Grup Municipal Vox sobre desenvolupar una normativa que reguli els vehicles de mobilitat personal. Concretament, el ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha acordat impulsar una campanya informativa, que l’Equip de Govern ja ha iniciat, per a conscienciar als conductors de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) que respectin la normativa actual i informar del risc que suposa no fer bon ús d'aquests vehicles.

Per acabar, estudiants de primer de Batxillerat del grup A de l’Institut Santa Maria, que han assistit com a públic al Ple ordinari d’avui de l’Ajuntament d’Eivissa, han traslladat les seues peticions i plantejat preguntes sobre qüestions que els preocupen com, per exemple, la possibilitat de comptar a la Ciutat amb més banys públics.

Wpp