Juny 21, 2024

ajuntamentdaltvila

L'Ajuntament de Vila implantarà un sistema en la Marina que informarà del nombre d'aparcaments disponibles Uns sensors instal·lats al costat de les places d'estacionament regulat transmetran la informació a un panell situat en l'entrada del carrer Aníbal

La previsió és estendre el sistema a tot el nucli urbà, la qual cosa convertirà a Eivissa en una ‘smart city’

Eivissa, 23 d'octubre de 2014.- L'Ajuntament d'Eivissa implantarà als carrers del barri de la Marina un sistema que informarà a residents i turistes del nombre de places que queden lliures per aparcar. El regidor de Mobilitat, Juan Flores, ha detallat aquest dijous al costat de José Antonio Sobrino, director d'operacions d'Eysa, empresa concessionària de l'estacionament regulat a Vila, els detalls del pla, els treballs del qual començaran en les pròximes setmanes.

El sistema, que no suposa cap cost addicional per a les arques municipals, consisteix en la instal·lació d'uns sensors que reaccionen quan les places d'estacionament regulat estan ocupades o lliures. Aquesta informació es transmet a un panell que se situarà a l'entrada del carrer Aníbal, en la cantonada amb el carrer Comte de Rosselló, i informarà a conductors i transeünts del nombre d'aparcaments regulats que hi ha disponibles al barri, que en total sumen 81 places. Flores ha destacat que es tracta d'un sistema “que contribuirà a millorar la mobilitat de la ciutat”.

La previsió del Consistori és estendre aquest sistema a tot el nucli urbà, la qual cosa convertirà a Eivissa en el que es coneix com una ‘smart city’; una ciutat intel·ligent. A més, s'està treballant perquè, pròximament, els ciutadans puguin consultar també la disponibilitat de les places d'aparcament a través de dispositius mòbils, la qual cosa els permetrà programar d'una manera més eficaç la ruta per estacionar els seus vehicles.

Tall de veu del regidor de Mobilitat, Juan Flores